Natječaji

Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 3

Status

Zatvoren
19.09.2014.

Vrsta poziva

Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Referentna oznaka

HR.2.3.04

Područje

Socijalna uključenost

Prijavitelji

Neprofitne organizacije

Organizacije civilnog društva

Jedinice lokalne samouprave

Jedinice regionalne (područne) samouprave

Mali i srednji poduzetnici

lokalne/regionalne javne institucije

Škole

Visoka učilišta

Vrtići

Zadruge

Fond

OP Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.

Europski socijalni fond

Program

Sažetak

Ovim programom dodjele bespovratnih sredstava podržat će se projekti kojima će se nastaviti razvoj socijalnih usluga u lokalnim zajednicama namijenjenih  sljedećim skupinama u nepovoljnom položaju: osobama s invaliditetom, liječenim ovisnicima, beskućnicima, žrtvama obiteljskog nasilja, mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, mladima s poremećajima u ponašanju, tražiteljima azila, azilantima i strancima pod supsidijarnom zaštitom s ciljem unaprjeđenja mogućnosti njihova zapošljavanja. Ujedno, podržat će se i oni projekti koji kao ciljnu skupinu imaju članove obitelji koji skrbe o ovisnom članu (kao što su starije i nemoćne osobe, osobe s invaliditetom, djeca), a u svrhu pomirenja njihovog obiteljskog i poslovnog života.

Poziv na info-radionice
U sklopu projekta “Priprema projekata i podrška ESF korisnicima” kojeg provodi Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava kao glavni partner u projektu, obavještavamo Vas da će se u srpnju i kolovozu 2014. godine održati dvije jednodnevne pripremne radionice za potencijalne prijavitelje.  
Dvije jednodnevne radionice održat će se u srpnju i kolovozu prema rasporedu i lokacijama koje slijede ispod dnevnog reda.  Dnevni red, kao i prijavni obrazac možete preuzeti na kraju natječajne dokumentacije, prema dnu stranice.  

Pitanja i odgovori u okviru poziva
Prvi blok pitanja i odgovora možete preuzeti na kraju natječajne dokumentacije, prema dnu stranice.

Izmjena natječajne dokumentacije
VAŽNO!
30.07.2014. objavljena je izmjena natječajne dokumentacije. Dokument možete preuzeti prema dnu stranice.

VAŽNO! 11. 08. 2014. objavljena je 2. izmjena natječajne dokumentacije. Dokument možete preuzeti prema dnu stranice. Uz dokument s izmjenama, objavljena je i nova unaprijeđena verzija Obrasca 3. Izjava prijavitelja i partnera kojeg je također potrebno preuzeti, ispuniti i poslati kao dio Vaše prijave.   

2. SET Pitanja i odgovora u okviru Poziva objavljen je 13.08. 2014. Dokument možete preuzeti prema dnu stranice.

3. SET Pitanja i odgovora u okviru Poziva objavljen je 19.08.2014. Dokument je dostupan prema na dnu stranice.

!!! VAŽNO – Dana 28. kolovoza 2014. objavljene su 3. Izmjene i dopune Poziva ''Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 3''!  Napominjemo kako je ovim dokumentom produžen rok za dostavu projektnih prijedloga na 19. rujna 2014. !!! Dokument možete preuzeti premu dnu stranice.

Uz to, sukladno Izmjenama, potencijalni prijavitelji imaju mogućnost postavljanja  pitanja na adresu esf@mspm.hr zaključno do 05. rujna 2014.

Potrebno je naglasiti kako su s posljednjim izmjenama Poziva ujedno opozvani i odgovori na postavljeno pitanje br. 10 (''Pitanja i odgovori u okviru Poziva br.1'') te br. 19 (''Pitanja i odgovori u okviru Poziva br. 2''). Odgovori na preostala pitanja su u pripremi i bit će objavljena u zadanom roku.

4. SET Pitanja i odgovora u okviru Poziva objavljen je 05.09.2014. Dokument je dostupan na dnu stranice.

5. SET Pitanja i odgovora u okviru Poziva objavljen  je 12. 09. 2014. Dokument je dostupan prema dnu stranice. Za sva dodatna pitanja ili pojašnjenja molimo potencijalne prijavitelje da se obrate na adresu projekta tehničke pomoći pri Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava esf.pomoc@mrms.hr

Odluka o financiranju projekata
Dana 8. svibnja 2015. godine objavljena je Odluka o financiranju projekata u okviru Poziva HR.2.3.04. „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 3“ od 6. svibnja 2015. godine. U pripremi je još jedna Odluka o financiranju za projekte sa rezervne liste sukladno preostalom raspoloživom neutrošenom iznosu sredstava.
Dokument možete preuzeti pri dnu stranice.

Odluka o financiranju projekata
Dana 01.07. 2015. objavljena je dodatna Odluka o financiranju projekata za uspješne prijavitelje s rezervne liste u okviru Poziva HR.2.3.04. „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 3“ od 29. lipnja 2015. godine.
Dokument je dostupan za preuzimanje na dnu stranice.

Odluka o financiranju projekata
Dana 28.08. 2015. objavljena je posljednja Odluka o financiranju projekata u okviru Poziva HR.2.3.04. „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 3“ od 19. kolovoza 2015. godine. 
Dokument je dostupan za preuzimanje na dnu stranice.

 

Dokumentacija

Kratki sažetak


Datum: 4.7.2014.

UPUTE ZA PRIJAVITELJE


Datum: 4.7.2014.

Pitanja i odgovori

1. Gdje se može preuzeti prijavni obrazac A ?
Prijavni obrazac A dio može se preuzeti na sljedećoj poveznici: https://scf-wf.mrrfeu.hr/ap

2. Na koji način popuniti obrazac broj 3 - Izjava o ispunjavanju i prihvaćanju uvjeta natječaja za prijavitelja i svakog partnera i Izjava o partnerstvu za svakog partnera -  je li ovo jedan dokument kojeg potpisuju prijavitelj i partneri ili svatko od njih potpisuje zasebni dokument? 

Izjava prijavitelja/partnera o ispunjavanju i prihvaćanju uvjeta natječaja popunjava se za svakog projektnog partnera zasebno (uključujući i prijavitelja). Dakle, prijavitelji i svi partneri dužni su zasebno ispuniti dokument, dok je Izjavu o partnerstvu (II. dio) dovoljno dostaviti u jednom primjerku sa svim potrebnim potpisima i pečatima prijavitelja i svih partnera. No, ukoliko za II. dio dokumenta prijavitelj nije u mogućnosti prikupiti potpise od svih partnera u zajedničkom dokumentu, moguće je da  prijavitelj i svaki partner posebno ispune svoj primjerak dokumenta.

 

Nadležna institucija

Ministarstvo poljoprivrede- Uprava ribarstva

Planinska ulica 2A, 10000 Zagreb

tel. 01 6443 185
fax. 01 6443 200

eufondovi.ribarstvo@mps.hr
http://euribarstvo.hr/

 

Prijavite se za primanje e-mail obavijesti iz ovog natječaja.


Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.




X