Natječaji

Provedba mjera zaštite kulturne baštine oštećene u potresu 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije

Status

Zatvoren
25.03.2022.

Vrsta poziva

Izravna dodjela (bespovratna sredstva)

Referentna oznaka

FSEU.FZO.01

Područje

Ostalo

Prijavitelji

Javna tijela (ministarstva i agencije)

Partneri

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine – Uprava za graditeljstvo i procjene vrijednosti nekretnina

Raspoloživost sredstava

Ukupan raspoloživi iznos bespovratnih financijskih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva iznosi 276.000.000,00 HRK.

Vrijednost natječaja

276.000.000,00 kn

Fond

Fond solidarnosti Europske unije

Program

Sažetak

SVRHA POZIVA

 Svrha poziva je dodjela bespovratnih financijskih sredstava za provedbu mjera zaštite kulturne baštine oštećene u potresu 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.

Predmet Poziva je nadoknada sredstava za provedene hitne mjere zaštite, usluga utvrđivanja stanja, izrade snimki zatečenog stanja i izrada dokumentacije za provedbu mjera zaštite kulturne baštine oštećene u potresu, te izvođenje radova osiguranja i stabiliziranja kulturne baštine kao mjere zaštite i očuvanja.

Mjere zaštite po ovom programu podrazumijevaju kratkoročne mjere, sanacije štete od potresa, sprječavanja nastajanja daljnjih šteta na kulturnom dobru, osiguranja zdravlja i života ljudi i dugoročnog očuvanja svih vrijednosti kulturnog dobra.

 

UKUPNA RASPOLOŽIVA SREDSTVA

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih financijskih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je  276.000.000,00 kuna, a osiguran je u Državnom proračunu RH iz Fonda solidarnosti Europske unije. Intenzitet bespovratnih financijskih sredstava iznosi 100 % prihvatljivih troškova.

 

 PRIHVATLJIVI PRIJAVITELJ I PARTNERI

Prihvatljivi prijavitelj je Fond za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije – Sektor za stručne poslove kontrole i praćenja obnove.

Prihvatljivi partner je Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine – Uprava za graditeljstvo i procjene vrijednosti nekretnina.

 

PRIHVATLJIVE AKTIVNOSTI

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u okviru ovog Poziva su:

  1. Priprema projektne dokumentacije za provedbu mjera zaštite kulturne baštine oštećene u potresu.
  2. Provedba mjera zaštite kulturne baštine – izvođenje radova osiguranja i stabilizacije

 

POSTUPAK PRIJAVE

Poziv se provodi kao izravna dodjela bespovratnih financijskih sredstava koja se primjenjuje na operacije za čiju provedbu postoji samo jedan unaprijed određeni prijavitelj.

Dostava (podnošenje) projektnih prijedloga dozvoljena je najranije danom objave Poziva, a najkasnije 14 dana od objave Poziva.

Obrazložena informacija  o izmjenama Poziva, zatvaranju Poziva i obustavu Poziva, kao i sam Poziv objavljuju se na internetskim stranicama www.strukturnifondovi.hr i internetskim stranicama TOPFD.

Projektni prijedlog se podnosi Fondu za obnovu grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije kao tijelu odgovornom za provedbu financijskog doprinosa (TOPFD), preporučenom poštom ili predajom u pisarnicu tijela na adresu:

Fond za obnovu grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije

Ulica Ivana Dežmana 10

10 000 Zagreb

 

 

 

Prijavite se za primanje e-mail obavijesti iz ovog natječaja.


Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X