U Solinu održani Regionalni dani EU fondova

Objavljeno - 28.09.2018.
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 27. rujna 2018. u Teatrinu Gradske knjižnice u Solinu.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 27. rujna 2018. u Teatrinu Gradske knjižnice u Solinu. Manifestaciju su pozdravnim govorima otvorili Dalibor Ninčević, gradonačelnik Solina i Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Splitsko-dalmatinske županije kroz Fondove EU“ na kojoj su sudjelovali Jelena Pavičić, voditeljica Odjela za odabir projekata i financijsko upravljanje u Ministarstvu turizma, Jozo Sarač, v.d. Ravnatelj pri JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ, Ivica Rakušić, zamjenik gradonačelnika Solina te Marija Stupalo iz tvrtke Salona Var.

Nastavno na panel diskusiju uslijedila su stručna predavanja pod nazivom „EU fondovi kao mogućnost financiranja“ na kojima je Jelena Goričanec Mamić iz Ministarstva turizma predstavila aktualne i buduće natječaje u području turizma, Ines Ličina iz HAMAG-BICRA nove financijske instrumente za ruralni razvoj, a Rade Dubreta iz HAMAG-BICRA ključne korake provedbe projekata te najčešće pogreške prilikom predaje projektne prijave. Na kraju edukativnog dana je Boris Pekić, savjetnik za financije i EU fondove te direktor tvrtke „UHY Savjetovanje“, održao radionicu „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?“ na kojoj su sudionici imali priliku saznati kako pripremiti projektnu dokumentaciju.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prezentacije s Regionalnih dana EU fondova u Solinu preuzmite OVDJE.Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X