U Osijeku je po jedanaesti put održana dodjela nagrade „Suncokret ruralnog turizma“ kojoj je nazočio državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Domagoj Mikulić

Objavljeno - 30.11.2023.

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” po jedanaesti put dodijelila je nagrade onim najboljima, a ove godine za nagradu su se borila čak 197 prijavitelja u osam kategorija.

Dodjeli nagrada „Suncokret ruralnog turizma“ nazočili su predstavnici općina, gradova, županija, predstavnici ministarstava, Hrvatskog sabora, Europskog parlamenta, poduzetnici, poljoprivrednici, kao i mnogobrojni nominirani predstavnici koji su se borili za svoj suncokret ruralnog turizma.

Tom prigodom državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Domagoj Mikulić pozdravio je sve nazočne u ime ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šimu Erlića te u svoje ime.

„Upravo na ovom mjestu možemo vidjeti bogatstvo naše domovine, kvalitetu ponude i njenu raznovrsnost kao i sve autohtone proizvode naših poljoprivrednika i poduzetnika, čuvara naše tradicije koja je vidljiva u lepezi prehrambenih proizvoda ali i ponudi glazbe, plesa i nošnji. Svojim radom svatko od vas vjerno promovira Hrvatsku u jednom posebnom, pozitivnom svjetlu. Pred nama su nove mogućnosti i vjerujem kako ste upoznati i s novim mogućnostima i umrežavanjem u regionalne lance vrijednosti kako bismo sve vaše proizvode, bilo odvojeno ili umrežavanjem u klastere, lansirali na europsko ali i međunarodno tržište. Vjerujem da zajedničkim snagama možemo napraviti puno i stoga čestitam svima koji ste zaista svojim trudom i radom zavrijedili ova priznanja, želim vam da nastavite tako vrijedno raditi i nastavite dalje razvijati svoja gospodarstva, obrte, vinarije i sve ove dobre priče diljem Republike Hrvatske“, istaknuo je državni tajnik Mikulić.

U ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske dodjelu nagrada „Suncokret ruralnog turizma“ službeno je otvorio potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić.Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X