Projekt „U školi otvorene kohezije, ASOC“: uvodna konferencija za školsku godinu 2020./2021.

Objavljeno - 16.03.2021.

 

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira mrežnu konferenciju Projekt „U školi otvorene kohezije, ASOC“: uvodna konferencija za školsku godinu 2020./2021. 19. ožujka 2021. godine s početkom u 10.00 sati.

Cilj konferencije je na jednom mjestu okupiti sve srednje škole koje će sudjelovati u provedbi projekta „U školi otvorene kohezije, ASOC“ u ovoj školskoj godini, kolege iz Italije koji već više godina provode projekt „At the School of OpenCohesion“ u Italiji, kao i regionalne koordinatore i predstavnike Informacijskih centara Europe Direct u Hrvatskoj koji će školama biti partneri u provedbi Projekta na terenu.

Uz predstavnike Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, na konferenciji će sudjelovati predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sudjelovanje predstavnika regionalnih koordinatora koji djeluju na području odabranih škola je obavezno, a svi predstavnici regionalnih koordinatora i EDIC-a pozvani su da se pridruže uvodnoj konferenciji Projekta te svojim sudjelovanjem doprinesu što kvalitetnijem provođenju Projekta u narednim godinama.

At the School of OpenCohesion (ASOC) je interdisciplinarni obrazovni program pokrenut od strane Europske komisije prikladan za sve vrste srednjih škola koji se provodi u cilju promicanja građanskog praćenja javnih financija korištenjem otvorenih podataka informacijskim i komunikacijskim tehnologijama, u kontekstu kohezijske politike Europske unije. Budući da je Hrvatska je bila među pet zemalja članica koje su pilotirale ovaj projekt u prošloj školskoj godini, po uzoru na uspješan talijanski projekt, cilj je ove konferencije podijeliti sa sudionicima iskustva iz provedbe. Svrha mrežne konferencije je također najaviti službeni početak provedbe aktivnosti projekta „U školi otvorene kohezije, ASOC“.

Projekt će se ove godine provoditi u čak 10 srednjih škola na području Republike Hrvatske, Srednja poljoprivredna i tehnička škola iz Opuzena, IV. gimnazija ‘Marko Marulić’ iz Splita, Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače, Druga ekonomska škola iz Zagreba, Gimnazija Pula iz Pule, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec iz Čakovca, Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice iz Našica, Gimnazija ‘Matija Mesić’ iz Slavonskog Broda, Glazbena škola Frana Lhotke iz Siska i Gimnazija Vladimira Nazora iz Zadra.

Nacrt dnevnog reda konferencije možete pogledati OVDJE, a poveznica za sudjelovanje na konferenciji bit će objavljena dan prije održavanja konferencije.Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X