Održan zadnji sastanak Nadzornog odbora IPA TAIB

Objavljeno - 12.02.2020.

U četvrtak 6. veljače 2020. u Zagrebu je održan 22. ujedno i zadnji sastanak Nadzornog odbora za provedbu I. komponente programa IPA i prijelaznog instrumenta u Republici Hrvatskoj u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova i EU.

Hrvatsku stranu su predstavljali državni tajnik Velimir Žunac, nacionalni IPA-koordinator (NIPAK) koji je vodio sastanak, Ivana Jakir-Bajo pomoćnica ministra financija i nacionalna dužnosnica za ovjeravanje (NDO), Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za ugovaranje i financiranje ujedno i dužnosnik ovlašten za ovjeravanje programa (DOOP) te Ivan Ramljak iz Agencije za reviziju sustava provedbe programa Europske unije. Na sastanku su prisustvovali i službenici Ministarstva financija zaduženi za harmonizaciju interne kontrole, kontrolu nepravilnosti i prijevara te Nacionalnog fonda, službenici Ministarstva regionalnoga razvoja zaduženi za praćenje provedbe EU programa i financijskih mehanizama i internu kontrolu te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.  Europsku komisiju je predstavljala Maria Farrar-Hockley, voditeljica odjela R.5 Opće uprave za susjedsku politiku i pregovore o proširenju (DG NEAR).

Gospodin Žunac se zahvalio svima koji su sudjelovali u ostvarenju odličnih rezultata pred-pristupnih fondova koji su završili provedbu u Republici Hrvatskoj. Gđa Farrar-Hockley se u ime Europske komisije zahvalila Hrvatskom timu na uspješnoj suradnji i postignutim rezultatima. Preporučila je daljnje praćenje postignutih rezultata kao i dijeljenje iskustava i znanja.Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X