Objavljen poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini

Objavljeno - 24.03.2023.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je danas javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, ukupne vrijednosti 50 milijuna eura.

Za korištenje sredstava mogu se prijaviti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravne osobe u njihovom većinskom vlasništvu ili suvlasništvu, te ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.
Radi se o sufinanciranju vlastitog učešća u projektima onih korisnika koji imaju sklopljen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fondova za programsko razdoblje 2014.-2020., Švicarsko-hrvatskog programa suradnje te Financijskih mehanizama EGP-a i Kraljevine Norveške u razdoblju 2014. – 2021.
Poziv je otvoren do 30. travnja 2023., a javiti se mogu prijavitelji koji do dana objave poziva, dakle do 24. ožujka 2023., nemaju odobreno završno izvješće.

Za korištenje sredstava Fonda mogu se prijaviti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (samo za svoje ime i za svoj račun), te ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Zahtjevi se zaprimaju od 24. ožujka zaključno do 30. travnja 2023. godine.

Svi pristigli zahtjevi u roku za zaprimanje zahtjeva, biti će obrađeni te će svima koji ispunjavaju administrativne uvjete biti odobreno sufinanciranje sukladno Programu i Uputama za korisnike. Ukoliko ukupni iznos po prihvatljivim zahtjevima bude veći od ukupno raspoloživog iznosa sredstava osiguranih u Državnom proračunu za 2023. i projekciji za 2024. godinu, ministar ima pravo predložene iznose proporcionalno smanjiti u skladu s raspoloživim sredstvima.

Više informacija dostupno je na: https://razvoj.gov.hr/pristup-informacijama/javni-pozivi-i-natjecaji/aktualno/1901

Ministarstvo je od 2015. godine do sada objavilo 6 poziva za sufinanciranje EU projekata na temelju kojih je sklopljeno 1849 ugovora u vrijednosti od 1,97 milijardi kuna (261,63 milijuna eura).Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X