Objava svečanog potpisivanja ugovora iz poziva “Ulaganje u znanost i inovacije – prvi poziv”

Objavljeno - 20.12.2019.

20. prosinca 2019. godine u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja organizirano je svečano potpisivanje 24 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Ulaganje u znanost i inovacije – Prvi poziv“.

Ugovore su, uz ministricu znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženku Divjak koja je čestitala Korisnicima te ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, g. Tomislava Petrica potpisali i Korisnici, ukupno njih 24. Korisnicima je također čestitala i državna tajnica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, gđa Spomenka Đurić.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je Poziv „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu sektora istraživanja, razvoja i inovacija“, koji se nalazi u sklopu „Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ u iznosu od 158.460.000,00 kuna. Cilj Poziva „Ulaganje u znanost i inovacije – Prvi poziv“ je povećanje tržišno orijentiranih IRI aktivnosti podupiranjem suradničkih projekata znanstvenih organizacija i diseminacije rezultata u poslovni sektor u cilju rješavanja tržišnih nedostataka nastalih zbog nedostatnog ulaganja u istraživanje i razvoj te podizanja razine visoko kvalitetnih istraživačko-razvojno–inovacijskih aktivnosti u Republici Hrvatskoj. U širem smislu, svrha ove intervencije je pomoć u usmjeravanju znanstvenog sektora prema suradnji s poslovnim subjektima i njihovom preusmjeravanju na potrebe gospodarstva. Za dodjelu potpora, znanstvene organizacije i njihovi partneri na projektu trebali su pokazati da postoji potražnja za rezultatima projekta u poslovnom sektoru.

Popis korisnika koji su potpisali ugovore možete pronaći ovdjeNewsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X