Natječaji

Umjetnost i kultura za mlade

Status

Zatvoren
21.04.2017.

Vrsta poziva

Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Referentna oznaka

Područje

Socijalna uključenost

Prijavitelji

Organizacije civilnog društva

Jedinice lokalne samouprave

Jedinice regionalne (područne) samouprave

Kulturne ustanove i organizacije

Fond

Europski socijalni fond

Program

Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 - 2020

Sažetak

Sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima važan je aspekt uključenosti u društvo, a ograničeni pristup toj vrsti aktivnosti može rezultirati smanjenim mogućnostima za mlade da razviju društvene veze te vještine i znanja koja doprinose njihovom osobnom razvoju. Stoga je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Umjetnost i kultura za mlade“ usmjeren na prevladavanje ograničenja pristupa mladih osoba kulturnim i umjetničkim sadržajima i aktivnostima (geografska izoliranost, nepovoljne financijske prilike, invaliditet i dr.) te poticanje mladih da aktivno sudjeluju u kulturnom životu zajednice.

Za financiranje su prihvatljive aktivnosti pripreme i provedbe umjetničkih radionica za mlade u srednjim školama, posebno u manje razvijenim područjima RH, aktivnosti pripreme i provedbe umjetničkih radionica za mlade u nepovoljnom položaju te priprema i realizacija kulturno-umjetničkih programa ustanova u kulturi, umjetničkih organizacija i udruga u području kulture i umjetnosti.

Poziv se provodi u okviru specifičnog cilja 9.i.1 Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina, i borba protiv svih oblika diskriminacije.

VAŽNO!

Dana 10. veljače 2017. Ministarstvo kulture objavilo je  1. izmjenu natječajne dokumentacije.  Dokument s evidentiranim izmjenama, kao i nove važeće verzije Uputa za prijavitelje (10.02.2017.), prijavnog obrasca B, Izjave prijavitelja, Izjavu partnera i Posebnih uvjeta Ugovora dostupni su za preuzimanje prema dnu liste dokumenata.

VAŽNO!

Dana 8. ožujka 2017. Ministarstvo kulture objavilo je  2. izmjenu natječajne dokumentacije.  Dokument s evidentiranim izmjenama, kao i nova važeća verzija Uputa za prijavitelje (08.03.2017.), dostupni su za preuzimanje na listi dokumenata.

VAŽNO!

Dana 24. ožujka 2017. Ministarstvo kulture objavilo je  3. izmjenu natječajne dokumentacije.  Dokument s evidentiranim izmjenama, kao i nova važeća verzija Uputa za prijavitelje (24.03.2017.) i prijavnog obrasca B, dostupni su za preuzimanje na listi dokumenata.

VAŽNO!

Dana 28. ožujka 2017. Ministarstvo kulture objavilo je dokument “Pitanje i odgovori, 10. dio” koji je dostupan za preuzimanje. U okviru dokumenta nalaze se ispravci triju prethodno objavljenih odgovora.

VAŽNO!

Dana 20. prosinca 2017. Ministarstvo kulture objavilo je dokument “Odluka o financiranju_UiK MLADI_skupina A_20 12 2017“. Dokument je dostupan za preuzimanje na listi dokumenata.

VAŽNO!

Dana 6. veljače 2018. Ministarstvo kulture objavilo je dokument “Odluka o financiranju_UiK MLADI_skupina B_06 02 2018″. Dokument je dostupan za preuzimanje na listi dokumenata.

VAŽNO!

Dana 17. travnja 2018. Ministarstvo kulture objavilo je dokument “Odluka o financiranju_UiK MLADI_skupina C_17 04 2018″. Dokument je dostupan za preuzimanje na listi dokumenata.

 

 

Dokumentacija

Informativne radionice

Nadležno tijelo organizira informativne radionice za potencijalne prijavitelje prema rasporedu u nastavku:

Osijek, Hotel Osijek, 12.01.2017.

Zagreb, Kongresni centar Forum Zagreb, 16.01.2017.

Split, Ekonomski fakultet Split, 19.01.2017. (otkazano zbog loših vremenskih prilika)

Rijeka, Filozofski fakultet u Rijeci, 20.01.2017. (novo mjesto održavanja Hotel Jadran, Šetalište XIII divizije 46)

Split, Ekonomski fakultet Split, 26.01.2017.

VAŽNO- dodatna informativna radionica

Zagreb, Kongresni centar Forum Zagreb, 10.02.2017.

Predviđeno trajanje informativnih radionica je od 9:30 do 14:00 sati. Cilj informativnih radionica je detaljnije informirati potencijalne prijavitelje o ciljevima i kriterijima natječaja te procedurama za prijavu, ocjenjivanje i provedbu projekata.

Sudjelovanje na informativnim radionicama je besplatno. Za prijavu sudjelovanja na informativnoj radionici potrebno je popuniti prijavni obrazac i poslati ga na adresu elektroničke pošte esf@min-kulture.hr. Prijave se primaju do popunjenosti kapaciteta, a najkasnije pet radnih dana prije održavanja pojedine radionice. Potvrdu da je Vaša prijava prihvaćena dobit ćete putem elektroničke pošte.

Nadležna institucija

Ministarstvo kulture

Runjaninova 2, 10 000 Zagreb
tel. 01 4866 666
fax. 01 4866 560
esf@min-kulture.hr
www.min-kulture.hr

Prijavite se za primanje e-mail obavijesti iz ovog natječaja.


Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X