Nastavak promocije ESF+ u Rijeci

Objavljeno - 15.03.2023.

Nastavak promocije ESF+ u Rijeci

U srijedu, 15. ožujka 2023. godine u Rijeci, u organizaciji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike održana je promocija Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. na kojoj su predstavljene mogućnosti koje su na raspolaganju iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+) za novo sedmogodišnje programsko razdoblje.   

Na početku događanja sudionicima su se obratili državni tajnik Ivan Vidiš i ravnatelj Uprave za upravljanje operativnim programima Europske unije Vicko Mardešić (MROSP) te ispred domaćina, zamjenica gradonačelnika Grada Rijeke Sandra Krpan i pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Primorsko-goranske županije Dragica Marač. 

Državni tajnik Ivan Vidiš predstavio je prioritetna područja ulaganja i ciljeve ESF+ naglasivši da je za provedbu Programa osigurano 2,3 milijarde eura za ulaganja u zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje i zdravstvo kao četiri ključna područja. 

Ostvarene rezultate i iskustva u provedbi projekta PRAXIS IURUS – Besplatna pravna pomoć i stručna praksa na Pravnom fakultetu u Rijeci financiranog sredstvima ESF-a iz financijskog razdoblja 2014.-2020. predstavio je prodekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Dario Đerđa, voditeljica projekta prof.dr.sc. Gabrijela Mihelčić i članica projektnog tima izv.prof.dr.sc. Adrijana Martinović 

Dodatno je predstavljen i uspješno proveden projekt Razvoj djece i mladih kroz STEM područje-RASTEM čiji je cilj bila popularizacija STEM područja u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci. Provedene aktivnosti i učinak samog projekta predstavio je predsjednik Akademskog politehničkog društva APOLD Rijeka izv.prof.dr.sc. Damir Purković. 

Uz detaljniju prezentaciju informacija o mogućnostima financiranja, financijskim iznosima na raspolaganju i planiranim aktivnostima u 2023. godini, održana je i zanimljiva panel rasprava s predstavnicima tijela u sustavu upravljanja i kontrole korištenja ESF+ koji su aktivno sudjelovali u pripremi Programa, a imat će ključnu ulogu i u njegovoj provedbi. Doprinos zanimljivoj raspravi pružili su sudionici događanja svojim upitima i razmjenom iskustava provedbe prethodne financijske perspektive. 

       

Pozivamo Vas da nam se pridružite u nastavku promocije Programa u nekom od Vama najbližih gradova!

Gospić, 17. ožujka 2023. 

Dubrovnik, 22. ožujka 2023. 

Šibenik, 23. ožujka 2023. 

Varaždin, 28. ožujka 2023. 

Karlovac, 31. ožujka 2023. Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X