Javno savjetovanje o nacrtu Interreg Programa Slovenija-Hrvatska 2021.-2027.

Objavljeno - 01.02.2022.

 

Programski dokument Interreg Program Slovenija-Hrvatska je glavni dokument koji postavlja okvire za prekograničnu suradnju Slovenije i Hrvatske u financijskom razdoblju 2021.- 2027. Važan je strateški dokument koji oblikuju ključni dionici, korisnici i stručnjaci.

Prekogranična suradnja ima za cilj riješiti zajedničke izazove identificirane u pograničnom području te iskoristiti skriveni potencijal za rast u pograničnom području istovremeno poboljšavajući proces suradnje u svrhu usklađenog razvoja Europske unije.

U procesu izrade novog Interreg Programa, skupina stručnjaka pripremila je Teritorijalnu (socio-ekonomsku) analizu programskog područja kao i Tematske strateške smjernice programa.

Na temelju navedenih dokumenata, u siječnju 2022. godine izrađen je nacrt Interreg Programa Slovenija-Hrvatska 2021.-2027. i Metodološki dokument.

Pozivamo sve zainteresirane dionike da iznesu svoje komentare kako bismo mogli poboljšati priloženi nacrt i izraditi što kvalitetniju završnu verziju Programa.

Glavna svrha savjetovanja i uključivanja sudionika jest informiranje o izrađenom Programu.  Cilj je prikupiti informacije o interesima i stavovima, idejama i stručnim mišljenjima kako bi se stvorio prostor za inovativna rješenja te kako bi se pravodobno otklonili mogući nedostaci.

Ispunjavanju online upitnika možete pristupiti putem sljedeće poveznice:

Obrazac za komentiranje na hrvatskom jeziku: https://sprw.io/stt-219264

Molimo vas da informaciju o javnom savjetovanju proslijedite svim zainteresiranim dionicima, stručnjacima i potencijalnim prijaviteljima.

 

 Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X