Europski socijalni fond plus predstavljen u Vinkovcima

Objavljeno - 10.03.2023.

U četvrtak, 9. ožujka 2023. godine u Vinkovcima, u organizaciji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike održana je promocija Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. na kojoj su predstavljene mogućnosti koje su na raspolaganju iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+) za novo sedmogodišnje programsko razdoblje.

Ispred Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike sudionicima se obratio ravnatelj Uprave za upravljanje operativnim programima Europske unije Vicko Mardešić te ispred domaćina, voditelj Poduzetničkog inkubatora Vinkovci Krunoslav Josip Čačić, pročelnik Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske županije Mario Adamović  i direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca Danijela Slipčević.

Ravnatelj Uprave za upravljanje operativnim programima Europske unije Vicko Mardešić predstavio je prioritetna područja ulaganja i ciljeve ESF+ naglasivši da je za provedbu Programa osigurano 2,3 milijarde eura za ulaganja u zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje i zdravstvo kao četiri ključna područja.

Ostvarene rezultate i iskustva u provedbi projekta „Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi, faza II.“ financiranog sredstvima ESF-a iz financijskog razdoblje 2014.-2020. predstavila je ravnateljica Poljoprivredno-šumarske škole Vinkovci Ružica Zucić.

Uz informacije o mogućnostima financiranja i planiranim aktivnostima u 2023. godini, održana je i zanimljiva panel rasprava s predstavnicima tijela u sustavu upravljanja i kontrole korištenja ESF+ koji su aktivno sudjelovali u pripremi Programa, a imat će ključnu ulogu i u njegovoj provedbi. Doprinos zanimljivoj raspravi pružili su sudionici događanja svojim upitima i razmjenom iskustava provedbe prethodne financijske perspektive.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u nastavku promocije Programa u nekom od Vama najbližih gradova!

Rijeka, 15.ožujka 2023.

Gospić, 17. ožujka 2023.

Dubrovnik, 22. ožujka 2023.

Šibenik, 23. ožujka 2023.

Varaždin, 28. ožujka 2023.

Karlovac, 31. ožujka 2023.

 

 Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X