“Dani poslova u turizmu” u 3. izdanju u Splitu okupili više od 130 poslodavaca i 11 tisuća potencijalnih radnika

Objavljeno - 04.02.2019.

Aktivacija i zapošljavanje hrvatske radne snage, što je prioritet Vlade i Ministarstva rada i mirovinskog sustava, cilj je Dana poslova u turizmu, istaknula je državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Majda Burić na završnici Dana poslova u turizmu u Splitu.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Vlada Republike Hrvatske u protekle su dvije i pol godine osigurali 4,5 milijardi kuna za zapošljavanje, od čega je 1,6 milijardi kuna izdvojeno za mjere aktivne politike zapošljavanja, u koje se godišnje uključi oko 60.000 ljudi, dodala je Burić. Istaknula je i kako je je dorađena i poboljšana mjera “stalni sezonac.” Dodala je kako je prema nedavnoj anketi Hrvatskog zavod za zapošljavanje 20 tisuća nezaposlenih izrazilo spremnost za rad u turizmu, te kako je uvoz radne snage u Hrvatsku opcija kako ne bi došla u pitanje nijedna investicija.

I državni tajnik u Ministarstvu turizma, Tonči Glavina, naglasio je kako se poduzimaju mjere da u hrvatskom turizmu rade domaći radnici, uz podatak da je u četiri dalmatinske županije tijekom protekle godine ostvareno 50 milijuna noćenja, što je polovica svih noćenja u Hrvatskoj te pokazatelj  koliko je turizam bitan i koliko su bitna radna mjesta u turizmu.

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban je pozvao poslodavce da pronađu model za zadržavanje radnika na poslu te da se pobrinu za “stalne sezonce.”

„Festivalom radnih mjesta“ Dane poslova u turizmu nazvao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Ovogodišnji Dani poslova u turizmu, održani su treću godinu zaredom. Nakon 18. siječnja u Osijeku, te 25. siječnja u Zagrebu, splitsko izdanje je 1. veljače okupilo više od 130 poslodavaca i 11 tisuća zainteresiranih za posao.Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X