Natječaji

„WWW VAUČERI ZA MSP-ove“

Status

Zatvoren

Vrsta poziva

Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Referentna oznaka

Područje

Poduzetništvo

Prijavitelji

Mikro poduzetnici

Mali i srednji poduzetnici

Fond

Europski fond za regionalni razvoj

Program

OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Sažetak

Trajno otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijava provodit će se  u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Prioritet 3 „Poslovna konkurentnost“; Investicijski prioritet 3d „Potpora stvaranju kapaciteta MSP-a za uključivanje u proces rasta na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim tržištima i inovacijskim procesima“; Specifični cilj 3d1 „Poboljšani razvoj i rast MSP-ova na domaćem i stranim tržištima“.

Dodjelom vaučera putem ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga potiču se MSP-ovi na primjenu i poboljšanje mrežnih rješenja u prezentiranju i prodaji njihovih proizvoda i usluga.  Ovim Pozivom doprinijet će se rješavanju identificiranih slabosti MSP-ova vezanih uz nedostatnu i neadekvatnu primjenu e-commerce i m-commerce mrežnih rješenja u svrhu boljeg tržišnog pozicioniranja istih.

Prihvatljivi prijavitelji: Mikro, mala i srednja poduzeća

Ukupna alokacija: 30.400.000,00 HRK

Vrste potpora: Potpore male vrijednosti (de minimis)

Raspoloživa sredstva po prijavitelju (min. – maks. iznos):

Najniža vrijednost  vaučera, odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 15.000,00 kuna.

Najviša vrijednost vaučera, odnosno najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 100.000,00 kuna.

Intenzitet potpore ovisi o mjestu registracije pojedinog prijavitelja te se kreće od 70% do 85% prihvatljivih troškova.

Bespovratna sredstva u obliku vaučera dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva s rokom za podnošenje projektnih prijedloga od 13. kolovoza 2018. od 11:00 sati do 29. lipnja 2020. godine , odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava. Projektni prijedlozi podnose se elektronički, putem sustava eFondovi.

Natječajnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

 

VAŽNO! (12.07.2018)

Napominjemo potencijalnim prijaviteljima na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „WWW vaučeri za MSP-ove“ da se upiti u vezi dodatnih pojašnjenja natječajne dokumentacije, sukladno Uputama za prijavitelje, zaprimaju isključivo pisanim putem, i to na službenu adresu elektroničke pošte navedenog Poziva: P19_www_vauceri@mingo.hr . Upiti zaprimljeni na druge adrese neće biti uzeti u obzir, niti će odgovori na tako postavljena pitanja biti objavljeni na način propisan pravilima Poziva.

VAŽNO! 9. kolovoza 2018.

Podsjećamo prijavitelje Poziva ‘WWW vaučeri za MSP-ove’ KK.03.2.1.17  kako u sustavu eFondovi  projektni prijedlozi trebaju biti u statusu ‘Spremno za slanje’ prije podnošenja.Kako bi omogućili nesmetano podnošenje prijava molimo prijavitelje da gore navedeno učine pravovremeno po završetku ispunjavanja svojih projektnih prijava i po mogućnosti dan prije podnošenja istih.

VAŽNO! Privremena obustava Poziva ‘WWW vaučeri za MSP-ove’ KK.03.2.1.17, 13. kolovoza 2018.

Kako je dana 13. kolovoza iznos traženih bespovratnih sredstava zaprimljenih projektnih prijedloga dosegao 200% raspoložive alokacije Poziva, sukladno Uputama za prijavitelje i prethodnim najavama, obustavlja se zaprimanje projektnih prijedloga. Prijavitelji koji su predali svoje projektne prijedloge prije obustave Poziva će putem sustava eFondovi biti obaviješteni o statusu njihovog projektnog prijedloga.
Po obustavi Poziva podnošenje projektnih prijedloga kroz sustav eFondovi neće biti moguće.
Ova obustava nastupa 13. kolovoza 2018. godine u 14:00 sati., a traje do 26. studenog 2018. u 14:00 sati.
U slučaju potrebe za trajnim zatvaranjem ovog Poziva iscrpljenjem raspoložive financijske omotnice, nadležno tijelo obavijestit će potencijalne prijavitelje na ovim stranicama navodeći točan datum zatvaranja.

Zbog administrativne pogreške ispravlja se prethodna obavijest te ista glasi:

“Kako je dana 13. kolovoza iznos traženih bespovratnih sredstava zaprimljenih projektnih prijedloga premašio 200% raspoložive alokacije Poziva, sukladno Uputama za prijavitelje i prethodnim najavama, obustavlja se zaprimanje projektnih prijedloga. Prijavitelji koji su predali svoje projektne prijedloge prije obustave Poziva će putem sustava eFondovi biti obaviješteni o statusu njihovog projektnog prijedloga.

Po obustavi Poziva podnošenje projektnih prijedloga kroz sustav eFondovi neće biti moguće.

Ova obustava traje do 26. studenog 2018. godine.

U slučaju potrebe za trajnim zatvaranjem ovog Poziva iscrpljenjem raspoložive financijske omotnice, nadležno tijelo obavijestit će potencijalne prijavitelje na ovim stranicama navodeći točan datum zatvaranja.”

Ispričavamo se prijaviteljima na grešci.

VAŽNO! (8. studenog 2018.) Obavijest o zatvaranju Poziva

Obavještavamo prijavitelje na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „WWW vaučeri za MSP-ove“, KK.03.2.1.17 da uslijed velikog broja zaprimljenih projektnih prijedloga koji su premašili ukupnu raspoloživu financijsku omotnicu, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta zatvara ovaj Poziv. Zatvaranje Poziva stupa na snagu dana 8. studenog 2018. godine, a zaprimanje dodatnih prijava na ovaj Poziv neće biti omogućeno.

VAŽNO! (13. studenog 2018. ) – Obavijest o povećanju alokacije Poziva

Poziv na dostavu projektnih prijedloga „WWW vaučeri za MSP-ove“, KK.03.2.1.17, objavljen je u modalitetu otvorenog trajnog poziva, s predviđenim ukupnim iznosom raspoloživih bespovratnih sredstava od 15.200.000,00 kn. Budući da je zaprimljen velik broj kvalitetnih projektnih prijedloga koji su premašili predviđenu alokaciju Poziva, obavještavamo prijavitelje da je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, g. Darko Horvat dana 9. studenog 2018. donio Odluku o povećanju alokacije Poziva na dostavu projektnih prijedloga WWW vaučeri za MSP-ove

Ovom Odlukom osigurana su dodatna sredstva u visini 15.200.000,00 kn te ukupna alokacija Poziva sada iznosi 30.400.000,00 kuna.

Pitanja i odgovori

P19-Pitanja-i-odgovori-v4.pdf


Verzijom 4 dokumenta „Pitanja i odgovori“ objavljenom 31. srpnja 2018. godine ispravljen je odgovor na pitanje pod rednim brojem 68.
Datum: 31.7.2018.

Informativne radionice

Radionica Poziva na dostavu projektnih prijedloga „WWW vaučeri za MSP-ove“ održat će se u petak, 27. srpnja 2018. s početkom u 11.00 sati u Kino-dvorani Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta (Ulica grada Vukovara 78, Zagreb).
Očekivano trajanje radionice: 1,5 sat
Na radionicu se možete prijaviti putem poveznice: http://bit.ly/2zNrLXU

 

Važno! 24. srpnja 2018.

Obustavlja se zaprimanje prijava na radionicu Poziva na dostavu projektnih prijedloga  „WWW vaučeri za MSP-ove“ koja će se održati u petak, 27. srpnja 2018., jer je kapacitet dvorane popunjen zbog velikog broja prijavljenih.

Radi velikog interesa organizirana je još jedna radionica koja će se održati u srijedu, 01.kolovoza 2018. godine s početkom u 11 sati u Kino-dvorani Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta (Ulica grada Vukovara 78, Zagreb).

Očekivano trajanje radionice: 1,5 sat

Na radionicu se možete prijaviti putem poveznice: https://bit.ly/2uMgvpM

Obavještavaju se svi zainteresirani da će informativna radionica od 27. srpnja biti snimljena, a obavijest o poveznici na video snimku biti će objavljena naknadno.

 

Sadržaj informativne radionice

Sadržaj informativne radionice Poziva "WWW vaučeri za MSP-ove", održane 27. srpnja 2018. godine u Zagrebu, dostupan je na sljedećoj poveznici:

https://www.youtube.com/channel/UC3DachdOxv2vos5qHXp6SQQ

Također, kako bismo prijaviteljima dodatno približili najvažnije uvjete Poziva, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje i prezentaciju s informativne radionice održane 27. srpnja 2018. godine u Zagrebu.

 

 

 

Prijavite se za primanje e-mail obavijesti iz ovog natječaja.


Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X