U Zaprešiću održani Regionalni dani EU fondova

Objavljeno - 24.12.18.

Jurica Galoić/PIXSELL

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije. Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 21. prosinca 2018. u Novim dvorima Jelačićevim (objekt Vršilnica). Događaj su pozdravnim govorima otvorili g. Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića, i Velimir Žunac,  državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Zaprešića kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Miljenko Šoštarić, pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarski razvitak Grada Zaprešića, Lovro Benčević, predsjednik LAG-a Sava, Stjepan Mihaliček, vlasnik tvrtke Mihaliček, obrta za transport, građevinarstvo i trgovinu i Ivan Vrhovec iz tvrtke Optika kabel TV d.o.o. Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja “EU fondovi kao mogućnost financiranja”. Ivan Bilić iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta predstavio je aktualne i buduće natječaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Luka Bednaršek iz HAMAG-BICRO-a govorio je o provedbi ugovora kod bespovratnih potpora, a Boris Matić održao je izlaganje o aktualnim mogućnostima financiranja i najčešćim pogreškama pri provedbi projekata. Na kraju edukativnog dana je Kristina Androlić iz Androlić konzaltinga održala radionicu „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“ na kojoj su sudionicima predstavljene aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja, a predstavljen im je i proces prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata. Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu.
Prezentacije s edukacija u Zaprešiću preuzmite na poveznici.

Ostale Aktivnosti

16.10.17.
21 milijun kuna za suradnju s regionalnim koordinatorima na izradi Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine i stvaranju zalihe projekata
01.11.21.
Dani otvorenih vrata EU projekata
17.12.18.
Regionalni dani EU fondova u Zaprešiću

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X