Natječaji

Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja

Status

Zatvoren
05.04.2017.

Vrsta poziva

Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Referentna oznaka

Područje

Upravljanje

Prijavitelji

Neprofitne organizacije

Organizacije civilnog društva

Vrijednost natječaja

27.000.000,00 kn

Fond

Europski socijalni fond

Program

Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 - 2020

Sažetak

Pozivom se ističe važnost suradnje visokoobrazovnih ustanova i organizacija civilnoga društva u obrazovanju društveno odgovornih i aktivnih građana, čime se doprinosi ukupnom razvoju i poboljšanju zajednice. Društveno korisno učenje prepoznaje se kao učinkovit način povezivanja studenata i visokoškolskih nastavnika s organizacijama civilnoga društva i širom društvenom zajednicom te kao važan poticaj u pronalaženju prvog posla po završetku školovanja. Ovim Pozivom se želi potaknuti razvoj održivih partnerstava visokoobrazovnih ustanova i organizacija civilnoga društva u razvoju i provedbi programa društveno korisnog učenja. Time se odgovara na potrebu jačanja sposobnosti organizacija civilnoga društva za bolje upravljanje i doprinos društveno-gospodarskom rastu, osnažuju se stručni, analitički i zagovarački kapaciteti organizacija civilnoga društva, ali se ujedno, angažmanom studenata i zaposlenika u sustavu visokog obrazovanja, pridonosi i podizanju kvalitete pružanja postojećih, ali i osmišljavanju inovativnih usluga od javnog interesa u različitim sektorima.

Učestala pitanja i odgovori:

Prijavni obrazac A dostupan je na sljedećoj poveznici: https://esif-wf.mrrfeu.hr/.

Dana 11. siječnja 2017. objavljena su pitanja i odgovori pristigli do 9. siječnja 2017. na esf@udruge.vlada.hr

Dana 14. veljače 2017. objavljena su pitanja i odgovori pristigli do 1. veljače 2017. na esf@udruge.vlada.hr

Dana 27. veljače 2017. objavljena su pitanja i odgovori pristigli do 16. veljače 2017. na esf@udruge.vlada.hr

Dana 13. ožujka 2017. objavljena su pitanja i odgovori pristigli do 7. ožujka 2017. na esf@udruge.vlada.hr

Dana 31. ožujka 2017. objavljena su pitanja i odgovori pristigli do 22. ožujka 2017. na esf@udruge.vlada.hr

Uputa o prihvatljivosti troškova plaća i troškova povezanih s radom u okviru Europskog socijalnog fonda u RH 2014. – 2020. (veljača 2017.)


Odluka o financiranju projekata u sklopu ESF Poziva Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kao Posredničko tijelo razine 1 u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” je 9. ožujka 2018. donio Odluku o financiranju projekata za Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja”, koji se financiranju sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Predviđeno je financiranje 24 projekta ukupne vrijednosti 23.865.649,13 kuna.

Opći cilj Poziva je povećati broj studenata sa stečenim praktičnim znanjima i vještinama za rješavanje konkretnih društvenih problema i razvoj zajednice, dok su specifični ciljevi osnažiti stručne, analitičke i zagovaračke kapacitete organizacija civilnog društva kroz suradnju s visokoobrazovnim ustanovama i uspostaviti održive programe društveno korisnog učenja na visokoobrazovnim ustanovama kao dio sustavnog pristupa jačanju društvene odgovornosti nastavnika i studenata.

Odluka o financiranju projekata nalazi se ovdje.

Druga Odluka o financiranju projekata nalazi se ovdje.

 

 

Dokumentacija

Opis volonterskog mjestaDatum: 7.12.2017.

Prijavni obrazac BDatum: 7.12.2017.

Informativne radionice

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske 26. siječnja 2017. godine s početkom u 10 sati organizira informativnu radionicu na kojoj će biti pojašnjeni svrha i uvjeti prijave. Radionica će se održati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb.

Obavještavamo sve zainteresirane sudionike da je broj pristiglih prijava dosegnuo maksimalan broj mjesta kojima raspolažemo, te prijave na radionicu nisu više moguće. Napominjemo da će tijekom čitavog događanja biti omogućen prijenos uživo, a web adresa putem koje će se prijenos moći pratiti uživo je: https://www.youtube.com/user/Uredzaudruge/live.
Za praćenje informativne radionice putem prijenosa uživo nije potrebna prijava.

Program radionice dostupan je na mrežnim stranicama Ureda za udruge http://udruge.vlada.hr.

Nadležna institucija

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Opatička 4, 10 000 Zagreb
tel. 01 4599 810
fax. 01 4599 811
esf@udruge.vlada.hr
info@udruge.vlada.hr
udruge.vlada.hr

Prijavite se za primanje e-mail obavijesti iz ovog natječaja.


Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X