Natječaji

Obnova infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom FSEU.2022.MZO.

Status

Zatvoren
28.03.2022.

Vrsta poziva

Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Referentna oznaka

FSEU.2022.MZO.

Područje

Obrazovanje

Prijavitelji

Javna visoka učilišta

Javna znanstvena organizacija

Raspoloživost sredstava

Bespovratna financijska sredstva dodjeljuju se putem otvorenog postupka dodjele do 6. ožujka 2022. godine. Ukupna alokacija Poziva iznosi 365.600.000 HRK, od čega je 182.800.000 HRK financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti RH i isti iznos od dodatnih 182.800.000 HRK iz drugih izvora (Mehanizam za oporavak i otpornost).

Vrijednost natječaja

365.600.000,00 kn

Fond

Fond solidarnosti Europske unije

Program

Sažetak

Pozivom će se podupirati provedba obnove infrastrukture, odnosno zgrada iz područja znanosti i obrazovanja oštećenih u seriji potresa od 28. prosinca 2020. na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Svrha Poziva je nadoknada sredstava operacijama u području znanosti i obrazovanja za provedene hitne mjere zaštite, usluga utvrđivanja stanja, izrade snimki zatečenog stanja, izrada dokumentacije za provedbu i sama provedba dovođenja zgrada u prijašnje stanje, cjelovite obnove koje podrazumijevaju dodatno poboljšanje konstrukcija uz prilagodbu suvremenim standardima zgrada oštećenih u seriji potresa koji su se događali počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije te izvođenje radova osiguranja i stabiliziranja oštećenih dobara.

Prihvatljivi prijavitelji na ovaj Poziv su javna visoka učilišta (i njihove sastavnice za neintegrirana sveučilišta) upisana u Upisnik visokih učilišta MZO-a, javni znanstveni instituti upisani u Upisnik znanstvenih organizacija MZO-a te Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave prema Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Zakonu o Gradu Zagrebu kao osnivači javnih ustanova koje obavljaju djelatnost predškolskog odgoja ili odgoja i obrazovanja.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u sklopu ovog Poziva je 365.600.000 HRK, a osiguran je u Državnome proračunu RH iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU) i drugih izvora.

Dostava projektnih prijedloga dopuštena je najranije od dana objave Poziva, a krajnji rok dostave je do 6. ožujka 2022. godine.

Dokumentacija

Važna obavijest! (16. studenoga 2022.) - Četvrta izmjena dokumentacije i produljenje roka za prijavu za Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Obnova infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom - 2. Poziv"


U sklopu Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava Obnova infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom (referentna oznaka: FSEU.2022.MZO.) izmijenjene su Upute za prijavitelje, točka 1.4. Financijska alokacija, iznosi i intenziteti bespovratnih financijskih sredstava, obveze prijavitelja, točka 2.9. Prihvatljivi troškovi, Grupa 2. Priprema projektno-tehničke dokumentacije i Grupa 3. Izvedba radova, točka 5.3. Podnošenje zahtjeva za predujmom/nadoknadom sredstava te Prilog 1 Ugovor.
Datum: 16.11.2022.

Važna obavijest! (18. ožujka 2022.) Treća izmjena dokumentacije i produljenje roka za prijavu za Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Obnova infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom" – 2. Poziv


Treća izmjena dokumentacije i produljenje roka za prijavu: U sklopu Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava Obnova infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom (referentna oznaka: FSEU.2022.MZO.), izmjenjuju se Upute za prijavitelje, Prilog 8. UzP te se rok produljuje s 18. ožujka 2022. godine na 28. ožujka 2022. godine. Napomena: Izmjena Poziva ne zahtijeva doradu projektnih prijedloga.
Datum: 18.3.2022. - Pogledaj prijašnje verzije

Važna obavijest! (18. ožujka 2022.) Treća izmjena dokumentacije i produljenje roka za prijavu za Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Obnova infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom

Treća izmjena dokumentacije i produljenje roka za prijavu: U sklopu Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava Obnova infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom (referentna oznaka: FSEU.2022.MZO.), izmjenjuju se Upute za prijavitelje, Prilog 8. UzP te se rok produljuje s 18. ožujka 2022. godine na 28. ožujka 2022. godine. Napomena: Izmjena Poziva ne zahtijeva doradu projektnih prijedloga. Datum: 18.3.2022.

Važna obavijest! (11. ožujka 2022.) Druga izmjena dokumentacije i produljenje roka za prijavu za Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Obnova infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom" – 2. Poziv


Druga izmjena dokumentacije i produljenje roka za prijavu: U sklopu Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava Obnova infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom (referentna oznaka: FSEU.2022.MZO.), izmjenjuju se Upute za prijavitelje (točke 1.4., 2.3., 3.2., 4.2.) i rok za dostavu projektnih prijedloga s 14. ožujka 2022. godine na 18. ožujka 2022. godine.
Datum: 11.3.2022.

Važna obavijest! (4. ožujka 2022.) Produljenje roka za Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Obnova infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom“ – 2. Poziv.


Prva izmjena dokumentacije zbog produljenja roka za prijavu: U sklopu Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava Obnova infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom (referentna oznaka: FSEU.2022.MZO.), izmjenjuje se rok za dostavu projektnih prijedloga s 6. ožujka 2022. godine na 14. ožujka 2022. godine.
Datum: 4.3.2022.

Nadležna institucija

Ministarstvo znanosti i obrazovanja-EFRR (ug)

Prijavite se za primanje e-mail obavijesti iz ovog natječaja.


Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X