Natječaji

Poziv na dostavu projektnih prijedloga za nabavu autobusa za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza

Status

Zatvoren
30.11.2018.

Vrsta poziva

Ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Referentna oznaka

Područje

Promet

Prijavitelji

Poduzeća/trgovačko društvo i organizacije u većinskom javnom vlasništvu

Raspoloživost sredstava

Ukupna raspoloživa bespovratna sredstva unutar ovog poziva iznose 315.000.000,00 kuna od čega iz Kohezijskog fonda 267.750.000,00 kuna i iz državnog proračuna 47.250.000,00 kuna. Projekt se može sufinancirati u iznosu do 100% prihvatljivih izdataka, do utvrđenog maksimalnog iznosa bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti jednom projektnom prijedlogu. Maksimalni iznos potpore iz Kohezijskog fonda je 85% ukupnih prihvatljivih troškova Projektnog prijedloga.

Vrijednost natječaja

315.000.000,00 kn

Fond

Kohezijski fond

Program

Sažetak

Predmet ovog poziva je dodjela bespovratnih sredstava iz OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. namijenjenih za nabavu novih autobusa za javna gradska prijevoznička poduzeća kako bi zamijenili dio voznog parka a u svrhu poboljšanja usluge javnog gradskog prijevoza.
Poziv je namijenjen svim operaterima koji obavljaju uslugu javnog gradskog i prigradskog prijevoza čiji su osnivači jedinice lokalne i/ili regionalne (područne) samouprave i kojima je pružanje usluga javnog gradskog i prigradskog prijevoza povjereno kao unutarnjem operateru.
Ukupna sredstva koja su raspoloživa po prijavitelju su već određena sukladno veličini i starosti voznog parka pojedinog unaprijed definiranog prijavitelja ovog poziva:
• Promet d.o.o. Split
• Liburnija d.o.o. Zadar
• Autopromet d.o.o. Sisak
• Autotrolej d.o.o. Rijeka
• ZET d.o.o. Zagreb
• Libertas d.o.o. Dubrovnik
• Pulapromet d.o.o Pula
• GPP d.o.o Osijek
• Polet d.o.o Vinkovci
Intencija ovog Poziva je staviti naglasak na ona područja kod kojih bi ulaganja u javni prijevoz putnika imala potencijalno veći učinak na korištenje javnog prijevoza i smanjenje korištenja osobnih automobila, a time i veći pozitivan utjecaj na okoliš. S obzirom na činjenicu da je postojeći vozni park gradskog javnog prijevoza u RH star i temelji se na zastarjeloj i neučinkovitoj tehnologiji, specifični cilj iz Operativnog programa iz kojeg se poziv financira je usmjeren na poboljšanje javnog gradskog prijevoza, posebno u smislu samnjenja negativnog utjecaja na okoliš, odnosno smanjenja emisija CO2 .

Nadležna institucija

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Prisavlje 14, 10 000 Zagreb
tel. 01 6169 111
fax. 01 3783 901
fondovi@mppi.hr
www.mppi.hr

Prijavite se za primanje e-mail obavijesti iz ovog natječaja.


Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X