Vrijedne ručice

Objavljeno - 06.06.18.

Što projekt čini uspješnim?

Projekt je specifičan po tome što je uključivao ukupno 117 djece predškolske dobi koja su imala priliku upoznati se s pojmovima poduzetništva i poduzetničkom kulturom. Uz djecu je i 10 odgajateljica  Dječjeg vrtića „Tratinčica“ sudjelovalo u edukacijama vezanima uz poduzetništvo. U projekt su bili uključeni i roditelji djece koji su također sudjelovali na kreativnim radionicama.

Koja je korist koju su Županija i cjelokupna država ostvarile od projekta?

Održano je nekoliko posjeta poduzetnicima kroz koje su djeca imala priliku uživo vidjeti rad poduzetnika i njihove proizvode. Osobnim susretom djece i obrtnika podiže se interes i motivacija djece za bavljenje poduzetničkim zanimanjima, kao i za školovanje u obrtničkim zanimanjima.  Specifična znanja koja su usvojili tijekom provedbe projekta, odgajatelji će moći prenositi na buduće generacije djece i na taj način promovirati poduzetništvo među najmlađim stanovnicima županije.

Projekt predložen od strane regionalnoga koordinatora: Ne

Lokacija provedbe projekta: Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija

Nositelj/partneri na projektu:

Nositelj: Dječji vrtić „Tratinčica“ Koprivnica

Partneri: Obrtnička škola Koprivnica i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko – križevačkoj županiji

Datum početka i završetka provedbe projekta: 21.07.2015. – 20.07.2016.

Ukupna vrijednost projekta: 286.382,15 HRK

Iznos odobrenih EU sredstava iz EU fondova: 243.424,83 HRK

Ciljevi projekta:

Ciljevi projekta bili su promocija poduzetničke kulture i razvijanje pozitivnog odnosa prema poduzetništvu te razvijanje poduzetničkih kompetencija djece predškolske dobi i učenika obrtničkih zanimanja.

Što je ostvareno projektom (aktivnosti projekta)?

 

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X