Spajalica – Youth Corner infrastrukture and services development within public libraries

Objavljeno - 06.06.18.

Što projekt čini uspješnim?

Odjel za mlade „Spajalica“ težio je osigurati uvjete za zdravi razvoj mladih, kroz kreiranje programa koji mladima omogućuju jasniji prijelaz s knjižničarskih usluga za djecu na usluge za odrasle. Odjel za mlade „Spajalica“ također je imao cilj poticati cjeloživotno učenje i promicati čitalačku kulturu među mladima, motivirajući mladog korisnika na čitanje tijekom cijelog života u svrhu informiranja i uživanja u čitanju.

Koja je korist koju su Županija i cjelokupna država ostvarile od projekta?

Odjel za mlade „Spajalica“ moderan je, proaktivan i inkluzivan dio Gradske knjižnice Vukovar, koji s aktivnim, propulzivnim i društveno odgovornim mladim korisnicima, stvara i razvija inovativne društvene, kulturne i znanstvene sadržaje s ciljem razvoja lokalne sredine i poboljšanja položaja mladih u njoj.

Lokacija provedbe projekta: Grad Vukovar

Nositelj/partneri na projektu:

Nositelj: Grad Vukovar

Partneri: Gradska knjižnica Vukovar  i Javna ustanova Narodna i Univerzitetska biblioteka „Derviš Šušić“ Tuzla iz Bosne i Hercegovine

Datum početka i završetka provedbe projekta: 5.4.2016. – 5. 10.2017.

Ukupna vrijednost projekta: 108.188,34 EUR

Iznos odobrenih sredstava iz EU fondova: 75.335,54 EUR

Cilj projekta:

Cilj projekta bio je doprinijeti socijalnoj, ekonomskoj, kulturnoj i digitalnoj inkluziji marginalizirane grupe mladih, kroz pružanje novih usluga u knjižnicama, njihovo povezivanje i osnaživanje mladih.

Što je ostvareno projektom (aktivnosti projekta)?

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X