Manageri poslovnog razvoja

Objavljeno - 06.06.18.

Što projekt čini uspješnim?

Stvoreni su partnerski odnosi u tijeku provedbe projekta te je  povećana mogućnosti zapošljavanja mladih, nezaposlenih i visokoobrazovanih osoba.

Koja je korist koju su Županija i cjelokupna država ostvarile od projekta?

Nakon završetka projekta pod izravnim ili neizravnim utjecajem projekta zaposlena je većina pripadnika ciljne skupine, 20% pronašlo je posao za vrijeme trajanja projekta, pripremljeno je 20 razvojnih dokumenata za lokalne poduzetnike, otvorena su 3 ureda za savjetovanje poduzetnika u kojima je 40-ak poduzetnika iz svih uključenih županija dobilo tražene informacije te pomoć u izradi strateških dokumenata koji su im potrebni.

Projekt predložen od strane regionalnoga koordinatora: Da, Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o.

Lokacija provedbe projekta: Požeško-slavonska županija, Zagrebačka županija i Sisačko-moslavačka županija.

Nositelj/partneri na projektu:

Nositelj: Grad Požega

Partneri: Grad Velika Gorica, Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA za poticanje gospodarskog razvoja.

Datum početka i završetka provedbe projekta: 17.12.2014. – 16.8.2016.

Ukupna vrijednost projekta: 240.471,48 EUR

Iznos odobrenih sredstava iz EU fondova: 188.072,74 EUR

Cilj projekta:

Cilj projekta bio je povećati mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja visokoobrazovanih dugotrajno nezaposlenih osoba u Požeško-slavonskoj, Sisačko-moslavačkoj i Zagrebačkoj županiji kroz poboljšanje poduzetničkih kompetencija prilagođenih potrebama regionalnog i lokalnog tržišta rada.

Što je ostvareno projektom (aktivnosti projekta)?

Realizacijom projektnih aktivnosti kreiran je program za menadžere poslovnog razvoja, provedena je edukacija dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih mladih osoba za menadžere poslovnog razvoja, kreiran je i implementiran program radne prakse, uspostavljeni su Uredi za razvoj poduzetništva u sklopu partnerskih organizacija te su lokalni poduzetnici motivirani za zapošljavanje ciljne skupine.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X