Kuća Velebita

Objavljeno - 06.06.18.

Što projekt čini uspješnim?

Projektom je podignuta kvaliteta ponude Nacionalnog parka Sjeverni Velebit s obzirom da je Kuća Velebita  posjetiteljski i informacijski centar za posjetitelje nacionalnog parka. Kuća Velebita smještena je u selu Krasno, jednom od najvećih planinskih naselja. Kao prepoznatljiv, moderan i atraktivan sadržaj omogućuje prezentaciju prirodnih i kulturnih vrijednosti parka tijekom cijele godine

Koja je korist koju su Županija i cjelokupna država ostvarile od projekta?

Izgradnjom Centra za posjetitelje Nacionalnog parka Sjeverni Velebit stvoren je prepoznatljiv, moderan i atraktivan sadržaj koji privlači turiste u Krasno i okolicu, omogućuje prezentaciju prirodnih i kulturnih vrijednosti Nacionalnog parka Sjeverni Velebit tijekom cijele godine te kvalitetnu promociju turističkih sadržaja u nacionalnom parku i čitavoj Ličko-senjskoj županiji.

Projekt predložen od strane regionalnoga koordinatora: /

Lokacija provedbe projekta: Krasno (Ličko – senjska županija)

Nositelj/partneri na projektu:

Nositelj: Javna ustanova „Nacionalni park Sjeverni Velebit”

Partner: Turistička zajednica grada Senja

Datum početka i završetka provedbe projekta:

23. listopada 2014.- 22. srpnja 2017.

Ukupna vrijednost projekta: 30.986.539,09 HRK

Iznos odobrenih sredstava iz EU fondova: 17.037.528,95 HRK

Cilj projekta:

Cilj projekta bio je unaprijediti uvjete za razvoj turizma u Ličko-senjskoj županiji kroz Krasno i Nacionalni park Sjeverni Velebit kao jedinstvenu destinaciju koja prirodno povezuje kontinentalnu i priobalnu turističku ponudu.

Što je ostvareno projektom (aktivnosti projekta)?

Kroz projekt je izgrađen i moderno opremljen reprezentativni Centar za posjetitelje Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“. Također, otvorena su 3 nova radna mjesta te su izrađeni edukativni programi i razvijen cjeloviti turistički proizvod.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X