Age is Effective/STAROST je UČINKOVITA – razvoj i implementacija inovativne metodologije za razvoj ljudskih resursa i jačanje zapošljavanja starijih osoba

Objavljeno - 06.06.18.

Što projekt čini uspješnim?

Ovim projektom proširena je svijest o važnosti i vrijednosti starije radne snage u Sisačko-moslavačkoj županiji te su stvoreni temelji za njihovo uspješno zadržavanje i integraciju na tržištu rada.

Koja je korist koju su Županija i cjelokupna država ostvarile od projekta?

Cilj osposobljavanja starijih osoba u Sisačko-moslavačkoj županiji bio je priprema te ciljne skupine za nove uvjete koji karakteriziraju suvremeno tržište rada.

Projekt predložen od strane regionalnoga koordinatora: Ne

Lokacija provedbe projekta: Sisak, Topusko, Sisačko-moslavačka županija

Nositelj/partneri na projektu:

Nositelj: Zaklada za poboljšanje mogućnosti zapošljavanja PRIZMA, institucija (Maribor).

Partneri: Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o., Hrvatska gospodarska komora, ŽK Sisak i Ekonomski institut Maribor, Centar ljudskih resursa

Datum početka i završetka provedbe projekta: 17.2.2015. – 16.7.2016.

Ukupna vrijednost projekta: 1.460.248,85 HRK

Iznos odobrenih sredstava iz EU fondova: 1.386.652,38 HRK

Cilj projekta:

Ciljevi projekta bili su promicanje zapošljavanja starije radne snage i jačanje njihove konkurentnosti na tržištu rada u Sisačko-moslavačkoj županiji. Zato je u sklopu projekta razvijena i implementirana inovativna metodologija za razvoj ljudskih potencijala i zapošljavanje starijih osoba. Ciljne skupine bile su nezaposlene osobe, zaposlene starije osobe (iznad 50 godina) kojima prijeti nezaposlenost zbog poslovnih razloga poduzeća s područja Županije, te savjetnici za razvoj ljudskih resursa u poduzećima i savjetnici za zapošljavanje (savjetnici u HZZ) s područja Županije.

Što je ostvareno projektom (aktivnosti projekta)?

Aktivnosti projekta obuhvatile su pripremu analize i analizu tržišta rada kao osnovu za razvoj sadržaja i alata za upravljanje starijom radnom snagom. Također je bila organizirana i Transnacionalna razmjena dobrih praksi zapošljavanja starijih osoba. Projekt je rezultirao razvojem i provedbom programa osposobljavanja trenera i promotora za zapošljavanje starije radne snage te dodatno razvojem i provedbom osposobljavanja za starije zaposlenike i osposobljavanjem za aktiviranje starijih nezaposlenih osoba.

 

 

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.




X