3D tvornica budućnosti

Objavljeno - 06.06.18.

Što projekt čini uspješnim?

Realizacijom projekta educirana su 22 nastavnika za područja primjena 3D tehnologije, moderne ICT (Informacijske i komunikacijske tehnologije), programiranje na Android platformi i stvaranje holograma. Pet učeničkih timova od ukupno 30 učenika iz Siska, Velike Gorice, Kutine, Osijeka i Zadra strukovnih škola usvojilo je nove ishode  učenja i steklo nove kompetencije primjene 3D tehnologije, koje su primijenili u izradi robotiziranog vozila-rover, a također su stekli vještine za inventivno razmišljanje i poduzetničke vještine.

Koja je korist koju su Županija i cjelokupna država ostvarile od projekta?

Usvajanjem navedenih znanja i kompetencija učenici su postali konkurentni na tržištu rada. Dodana vrijednost projekta je pojava velikog interesa šire javnosti za rezultate projekta, jer je 3D tehnologija nešto novo i nepoznato, a izrađena robotizirana vozila koja su izradili učenici privlače pažnju na izložbama i sajmovima.

Projekt predložen od strane regionalnoga koordinatora: Ne

Predlagatelj projekta: Tehnička škola Sisak

Lokacija provedbe projekta: Sisak, Sisačko-Moslavačka županija

Nositelj/partneri na projektu:

Nositelj: Tehnička škola Sisak

Partneri: Sisačko-moslavačka županija, HZZ-područni ured Sisak, Srednja strukovna škola Velika Gorica, Tehnička škola Kutina, Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar.

Datum početka i završetka provedbe projekta: 20.4.2015. – 19.4.2016.

Ukupna vrijednost projekta: 1.999.910,80 HRK

Iznos odobrenih sredstava iz EU fondova: 1.999.910,80 HRK

Cilj projekta:

Cilj projekta bio je osigurati učenicima stjecanje modernih kompetencija, pristup najnovijim tehnologijama te primjenu suvremenih znanstvenih, tehničkih i inovacijskih postignuća u nastavnom procesu edukacijom nastavnika i nabavom opreme.

Što je ostvareno projektom (aktivnosti projekta)?

Educirani su učenici i nastavnici iz 5 strukovnih škola u području 3D tehnologije, robotike, elektronike i primjene holograma te je nabavljena moderna oprema za 3D tehnologiju. Glavni rezultat projekta je izrada robotiziranog vozila u kojem najmanje 30% dijelova mora biti projektirano i isprintano na 3D printeru.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X