Natječaji

Specijalističko usavršavanje doktora medicine

Status

Zatvoren
31.03.2018.

Vrsta poziva

Ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Referentna oznaka

Područje

Zdravlje

Prijavitelji

Zdravstvene institucije

Raspoloživost sredstava

Ukupna financijska alokacija u okviru ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga iznosi 187.000.000,00 HRK.

Najniža vrijednost potpore odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom Projektu prijavitelja iznosi 800.000,00 kn.

Najviša vrijednost potpore odnosno najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom Projektu prijavitelja iznosi 40.600.000,00 kn.

 

Vrijednost natječaja

187.000.000,00 kn

Fond

Europski socijalni fond

Program

Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 - 2020

Sažetak

Ministarstvo zdravstva objavljuje poziv za dostavu projektnih prijedloga u ograničenom postupku dodjele bespovratnih sredstava pod nazivom „Specijalističko usavršavanje doktora medicine“.
Pozivom na dostavu projektnih prijedloga „Specijalističko usavršavanje doktora medicine“ poboljšat će se pristup uslugama zdravstvene zaštite kroz financiranje specijalističkog usavršavanja doktora medicine na primarnoj razini zdravstvene zaštite (obiteljske medicine, pedijatrije, ginekologije i opstetricije te kliničke radiologije) na manje atraktivnim i depriviranim područjima te hitne medicine na području Republike Hrvatske.

Izmjenom natječajne dokumentacije promijenjeno je razdoblje prihvatljivosti izdataka i rok za podnošenje projektnih prijava. Izmijenjena dokumentacija poslana je svim prihvatljivim prijaviteljima.

Prihvatljivi prijavitelji: Domovi zdravlja i zavodi za hitnu medicinu jedinica područne (regionalne) samouprave iz Odluke o financiranju projekata specijalističkog usavršavanja za djelatnosti prihvatljive za financiranje iz sredstava Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. – 2020. (28. travanj 2017.) i Odluke o dopuni Odluke o financiranju projekata specijalističkog usavršavanja za djelatnosti prihvatljive za financiranje iz sredstava Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. – 2020. (12. svibanj 2017.

Ukupna alokacija: 187.000.000,00 HRK

Svrha Poziva: Svrha ove operacije je poboljšanje pristupa zdravstvenoj zaštiti u manje atraktivnim, ruralnim i nerazvijenim područjima na način da se na spomenutim područjima osigura dovoljan broj specijalista određenih medicinskih djelatnosti koje su se pokazale kao deficitarne, a čime se smanjuje upućivanje pacijenata od strane pružatelja zdravstvene zaštite na primarnoj razini na više razine, u bolnice, te se ujedno osigurava veća učinkovitost u pružanju usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini.

 

31.10.2017. Izmjena Poziva

Obavještavamo Vas kako je u sklopu Poziva za dostavu projektnih prijedloga u ograničenom postupku dodjele bespovratnih sredstava “Specijalističko usavršavanje doktora medicine”, referentna oznaka: UP.02.2.1.02, prihvatljivim prijaviteljima dostavljena izmjena Poziva kojom se između ostalog izmjenjuje rok za zaprimanje projektnih prijedloga.

16.01.2018. Druga izmjena Poziva

Obavještavamo Vas kako je u sklopu Poziva za dostavu projektnih prijedloga u ograničenom postupku dodjele bespovratnih sredstava “Specijalističko usavršavanje doktora medicine”, referentna oznaka: UP.02.2.1.02, prihvatljivim prijaviteljima dostavljena druga izmjena Poziva kojom se između ostalog izmjenjuje rok za zaprimanje projektnih prijedloga.

VAŽNO !!!

Ovim putem najavljujemo zatvaranje ograničenog trajnog Poziva na dostavu projektnih prijedloga Specijalističko usavršavanje doktora medicine.

Dostava projektnih prijava na predmetni Poziv za unaprijed određene prijavitelje, moguća je zaključno do 31. ožujka 2018 godine, do kraja dana.

Projektne prijave dostavljene na Poziv u razdoblju nakon isteka naznačenog vremenskog roka, neće biti uključene u postupak dodjele.

Nadležna institucija

Ministarstvo zdravstva

Ksaver 200a, 10 000 Zagreb
tel. 01 4607 555
fax. 01 4677 076
eu.fondovi@miz.hr
www.zdravlje.hr

Prijavite se za primanje e-mail obavijesti iz ovog natječaja.


Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X