Natječaji

Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru

Status

Otvoren
Od -
Do -

Vrsta poziva

Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Područje

Socijalna uključenost

Vrijednost natječaja

76.362.000,00 kn

Fond

Europski socijalni fond

Program

Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 - 2020

Sažetak

Poziv se provodi u okviru Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020.“, Prioritetne osi 2 –Socijalno uključivanje , Investicijskog prioriteta 9i Aktivna uključenost, uključujući s ciljem promicanja jednakih mogućnosti te aktivnog sudjelovanja i poboljšanja zapošljivosti , Specifičnog cilja 9.i.2. Jačanje aktivnog uključivanja kroz implementaciju integriranih puteva prema regeneraciji 5 nerazvijenih pilot područja, a usmjeren je na poboljšanje socio – ekonomskih i životnih uvjeta u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru .

Prihvatljivi prijavitelji i partneri: udruga/strana udruga, vjerska zajednica, ustanova, zaklada, jedinica lokalne/ područne (regionalne) samouprave Šibensko –kninske, Osječko – baranjske, Zadarske, Sisačko – moslavačke i Vukovarsko – srijemske županije, međunarodna organizacija, vijeće nacionalnih manjina, koordinacija i drugi oblik udruživanja nacionalnih manjina koji se osnivaju sukladno međunarodnim ugovorima (prema članku 3. Zakona o Registru vijeća, koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina)

Opći cilj Poziva:

Poboljšati socio – ekonomske i životne uvjete u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

Specifični ciljevi Poziva

 1. Razviti i unaprijediti socijalne usluge i sadržaje na području gradova Knina, Belog Manastira i općine Darda, Benkovca, Petrinje i Vukovar
 2. Povećati zapošljivost te mogućnosti za zapošljavanje za nezaposlene osobe na području gradova Knina, Belog Manastira i općine Darda, Benkovca, Petrinje i Vukovara
 3. Razviti i unaprijediti kulturne i umjetničke usluge/aktivnosti na području gradova Knina, Belog Manastira i općine Darda, Benkovca, Petrinje i Vukovara

Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 76.362.095,00 HRK te je podijeljen po gradovima (5 grupa alokacija) u kojima će se provoditi projektne aktivnosti. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova, od čega je 85 % osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurati Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Informativne radionice:

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. poziva Vas na informativne radionice za otvoreni trajni poziv „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda. Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ koje će se održati prema rasporedu kako slijedi:

 • 18. rujna 2018. godine (utorak) – Osijek (za gradove Beli Manastir i općinu Darda te Vukovar)
 • 21. rujna 2018. godine (petak) – Petrinja (za grad Petrinju)
 • 25. rujna 2018. godine (utorak) – Knin (za gradove Knin i Benkovac)

Napomena: O točnom mjestu i vremenu održavanja informativnih radionica potencijalni prijavitelji bit će pravovremeno obaviješteni.

Rokovi za prijavu na informativne radionice:

 • 4. rujna 2018. godine (utorak) – informativna radionica u Osijeku
 • 7. rujna 2018. godine (petak) – informativna radionica u Petrinji
 • 11. rujna 2018. godine (utorak) – informativna radionica u Kninu

Za sudjelovanje na informativnim radionicama potrebno je ispuniti Prijavni obrazac za:

VAŽNO!! 30.11.2019. Obavijest o produljenju obustave Grupe 1 – Knin otvorenog trajnog poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ (UP.02.1.2.01) do 31.siječnja 2019. godine (uključujući cijeli taj dan).

Slijedom velikog broja zaprimljenih projektnih prijedloga za Grupu 1 – Knin otvorenog trajnog poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ (UP.02.1.2.01), odnosno zaprimanja projektnih prijedloga koji iznosima dosežu 105% ukupno raspoloživih sredstava Grupe 1 – Knin predmetnog poziva te činjenice da do trenutka ove obavijesti za sve pristigle projektne prijedloge za Grupu 1 – Knin postupak dodjele nije u potpunosti okončan., Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., sukladno točki 5.6. Obustava, ranije zatvaranje i produženje roka za dostavu projektnih prijedloga važećih Uputa za prijavitelje, objavljuje produljenje obustave zaprimanja projektnih prijedloga za Grupu 1 – Knin u okviru otvorenog trajnog poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ na određeno vrijeme, do 31. siječnja 2019.godine.

Svi projektni prijedlozi predani unutar navedenog razdoblja za koji je produljena obustava za Grupu 1 – Knin predmetnog poziva neće biti uključeni u postupak dodjele te ih se neće uzeti u razmatranje u slučaju ponovnog otvaranja Grupe 1 – Knin.

VAŽNO!! 29.08.2018. Obavijest o obustavi Grupe 1 – Knin otvorenog trajnog poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ (UP.02.1.2.01) na određeno vrijeme

Slijedom velikog broja zaprimljenih projektnih prijedloga za Grupu 1 – Knin otvorenog trajnog poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ (UP.02.1.2.01), odnosno zaprimanja projektnih prijedloga koji iznosima dosežu 105% ukupno raspoloživih sredstava Grupe 1 – Knin predmetnog poziva, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., sukladno točki 5.6. Obustava, ranije zatvaranje i produženje roka za dostavu projektnih prijedloga važećih Uputa za prijavitelje, objavljuje obustavu zaprimanja projektnih prijedloga za Grupu 1 – Knin u okviru otvorenog trajnog poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ na određeno vrijeme.

Grupa 1 – Knin u okviru poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ obustavlja se u periodu od dana 29. kolovoza 2018. godine u 16:00 sati do kraja dana 30. studenog 2018. godine.

Svi projektni prijedlozi predani unutar navedenog razdoblja obustave za Grupu 1 – Knin predmetnog poziva neće biti uključeni u postupak dodjele te ih se neće uzeti u razmatranje u slučaju ponovnog otvaranja Grupe 1 – Knin.

VAŽNO! 10.09.2018. Otkazana Informativna radionica za Poziv „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ koja se trebala održati u Kninu

Uslijed iscrpljenja financijske omotnice predviđene za Grupu I – Knin, Informativna radionica za Poziv „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“, koja je najavljena 25. rujna 2018. godine u Kninu, neće se održati u Kninu (za gradove Knin i Benkovac) već u Benkovcu.

Rok za prijavu na informativnu radionicu u Benkovcu je produžen do petka, 14. rujna 2018. godine.

 • Za sudjelovanje na informativnoj radionici u Benkovcu potrebno je ispuniti Prijavni obrazac: Benkovac

O točnom mjestu i vremenu održavanja informativnih radionica u Osijeku, Petrinji i Benkovcu prijavitelji će biti naknadno obaviješteni.

 

VAŽNO!!!

Obavijest o mjestu i vremenu održavanja Informativnih radionica u Osijeku i Petrinji te BITNE promjene vezane uz održavanje Informativne radionice u Kninu

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava održat će najavljene Informativne radionice za potencijalne prijavitelje na poziv „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ kako slijedi:

 • 18. rujna 2018. godine (utorak) – Osijek (za gradove Beli Manastir i općinu Darda te Vukovar)

Mjesto i vrijeme održavanje: Hotel Osijek, Šamačka 4, Osijek; 10:00 – 13:00 h

 • 21. rujna 2018. godine (petak) – Petrinja (za grad Petrinju)

Mjesto i vrijeme održavanja: POU Hrvatski dom, Matije Gupca 2, Petrinja; 11:00 – 14:00 h

Napomena: prijave na radionice u Osijeku i Petrinji su zatvorene.

 

BITNA IZMJENA!!! 

 • 25. rujna 2018. godine (utorak) – Knin (za gradove Knin i Benkovac) (OTKAZANO)

Uslijed iscrpljenja financijske omotnice predviđene za Grupu I – Knin, informativna radionica neće se održati 25. rujna 2018. godine u Kninu već u Benkovcu.

Osobe koje su se prijavile na radionicu u Kninu mogu sudjelovati na radionici u Benkovcu bez ponovne prijave.

NOVI DATUM I MJESTO ODRŽAVANJA INFORMATIVNE RADIONICE

 • 25. rujna. 2018. godine (utorak) – Benkovac

Mjesto i vrijeme održavanja: Gradska knjižnica, Šetalište kneza Branimira 46; Benkovac; 10:00 – 13:00 h

Rok za prijavu na informativnu radionicu u Benkovcu je: 14. rujna 2018. godine

Za sudjelovanje na informativnoj radionici u Benkovcu potrebno je ispuniti Prijavni obrazac.

Napomena:

Broj sudionika na radionici je ograničen te je uputno sudjelovanje ograničiti na jednog do najviše dva predstavnika koji će biti izravno uključeni u pripremu i/ili provedbu projekta.

Svi sudionici koji su poslali prijavu bit će povratno obaviješteni o njezinom statusu. Sudjelovanje na informativnoj radionici je besplatno.

 

VAŽNO!! 19.09.2018. Obavijest o obustavi Grupe 2 – Beli Manastir i općina Darda otvorenog trajnog poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ (UP.02.1.2.01) na određeno vrijeme

Slijedom velikog broja zaprimljenih projektnih prijedloga za Grupu 2 – Beli Manastir i općina Darda otvorenog trajnog poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ (UP.02.1.2.01), odnosno zaprimanja projektnih prijedloga koji iznosima dosežu 105% ukupno raspoloživih sredstava Grupe 2 – Beli Manastir i općina Darda predmetnog poziva, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., sukladno točki 5.6. Obustava, ranije zatvaranje i produženje roka za dostavu projektnih prijedloga važećih Uputa za prijavitelje, objavljuje obustavu zaprimanja projektnih prijedloga za Grupu 2 – Beli Manastir i općina Darda u okviru otvorenog trajnog poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ na određeno vrijeme.

Grupa 2 – Beli Manastir i općina Darda u okviru poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ obustavlja se u periodu od dana 19. rujna 2018. godine u 16:00 sati do kraja dana 20. prosinca 2018. godine.

Svi projektni prijedlozi predani unutar navedenog razdoblja obustave za Grupu 2 – Beli Manastir i općina Darda predmetnog poziva neće biti uključeni u postupak dodjele te ih se neće uzeti u razmatranje u slučaju ponovnog otvaranja Grupe 2 – Beli Manastir i općina Darda.

 

IZMJENA! Obavijest o promjeni početka održavanja Informativne radionice u Benkovcu  

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava obavještava prijavljene sudionike Informativne radionice u Benkovcu za potencijalne prijavitelje na poziv „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ da radionica umjesto u 10:00 sati počinje u 11:00 sati. Predviđeno trajanje radionice je do 14:00 sati.

Datum i mjesto održavanja radionice ostaje isto: 25. rujan 2018. godine (utorak), Gradska knjižnica, Šetalište kneza Branimira 46; Benkovac.

 

VAŽNO!! 27.09.2018. Obavijest o obustavi Grupe 5 – Vukovar otvorenog trajnog poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ (UP.02.1.2.01) na određeno vrijeme

Slijedom velikog broja zaprimljenih projektnih prijedloga za Grupu 5 – Vukovar otvorenog trajnog poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ (UP.02.1.2.01), odnosno zaprimanja projektnih prijedloga koji iznosima dosežu 105% ukupno raspoloživih sredstava Grupe 5 – Vukovar predmetnog poziva, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., sukladno točki 5.6. Obustava, ranije zatvaranje i produženje roka za dostavu projektnih prijedloga važećih Uputa za prijavitelje, objavljuje obustavu zaprimanja projektnih prijedloga za Grupu 5 – Vukovar u okviru otvorenog trajnog poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ na određeno vrijeme.

Grupa 5 – Vukovar u okviru poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ obustavlja se u periodu od dana 27. rujna 2018. godine u 16:00 sati do kraja dana 27. prosinca 2018. godine.

Svi projektni prijedlozi predani unutar navedenog razdoblja obustave za Grupu 5 – Vukovar predmetnog poziva neće biti uključeni u postupak dodjele te ih se neće uzeti u razmatranje u slučaju ponovnog otvaranja Grupe 5 – Vukovar.

VAŽNO!! 16.10.2018. Obavijest o obustavi Grupe 4 – Petrinja otvorenog trajnog poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ (UP.02.1.2.01) na određeno vrijeme

Slijedom velikog broja zaprimljenih projektnih prijedloga za Grupu 4 – Petrinja otvorenog trajnog poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ (UP.02.1.2.01), odnosno zaprimanja projektnih prijedloga koji iznosima dosežu 105% ukupno raspoloživih sredstava Grupe 4 – Petrinja predmetnog poziva, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., sukladno točki 5.6. Obustava, ranije zatvaranje i produženje roka za dostavu projektnih prijedloga važećih Uputa za prijavitelje, objavljuje obustavu zaprimanja projektnih prijedloga za Grupu 4 – Petrinja u okviru otvorenog trajnog poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ na određeno vrijeme.

Grupa 4 – Petrinja u okviru poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ obustavlja se u periodu od dana 16. listopada 2018. godine u 16:00 sati do kraja dana 31. siječnja 2019. godine.

Svi projektni prijedlozi predani unutar navedenog razdoblja obustave za Grupu 4 – Petrinja predmetnog poziva neće biti uključeni u postupak dodjele te ih se neće uzeti u razmatranje u slučaju ponovnog otvaranja Grupe 4 – Petrinja.

VAŽNO!! 19.11.2018. Obavijest o obustavi Grupe 3 – Benkovac otvorenog trajnog poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ (UP.02.1.2.01) na određeno vrijeme

Slijedom velikog broja zaprimljenih projektnih prijedloga za Grupu 3 – Benkovac otvorenog trajnog poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ (UP.02.1.2.01), odnosno zaprimanja projektnih prijedloga koji iznosima dosežu 105% ukupno raspoloživih sredstava Grupe 3 – Benkovac predmetnog poziva, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., sukladno točki 5.6. Obustava, ranije zatvaranje i produženje roka za dostavu projektnih prijedloga važećih Uputa za prijavitelje, objavljuje obustavu zaprimanja projektnih prijedloga za Grupu 3 – Benkovac u okviru otvorenog trajnog poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ na određeno vrijeme.

Grupa 3 – Benkovac u okviru poziva „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ obustavlja se u periodu od dana 19. studenog 2018. godine u 16:00 sati do kraja dana 31. siječnja 2019. godine.

Svi projektni prijedlozi predani unutar navedenog razdoblja obustave za Grupu 3 – Benkovac predmetnog poziva neće biti uključeni u postupak dodjele te ih se neće uzeti u razmatranje u slučaju ponovnog otvaranja Grupe 3 – Benkovac.

Dokumentacija

Natječajna dokumentacijaDatum: 3.8.2018.

Notice: Undefined index: archive in /var/www/html/wp-content/themes/fondovi/single-natjecaji.php on line 217

Nadležna institucija

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava

Ulica grada Vukovara 78, 10 000 Zagreb
tel. 01 3696 466
fax. 01 3696 468
esf.info@mrms.hr
www.mrms.hr
www.esf.hr

Prijavite se za primanje e-mail obavijesti iz ovog natječaja.


Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X