Natječaji

Program transnacionalne suradnje Interreg Euro-MED 2021. – 2027. – 4. Poziv na dostavu projektnih prijedloga

Status

Otvoren
Od 12.03.2024.
Do 12.06.2024.

Vrsta poziva

Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Referentna oznaka

Područje

Ostalo

Raspoloživost sredstava

44 milijuna eura (EU sredstva)

Fond

Europski fond za regionalni razvoj

Program

Europska teritorijalna suradnja

Sažetak

Program transnacionalne suradnje Euro-MED poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u regijama mediteranskog područja na dostavu prijava u okviru četvrtog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

 

Poziv se provodi u okviru programskih prioriteta Pametniji i Zeleniji Mediteran te s njima povezanih specifičnih ciljeva te se odnosi isključivo na tematske projekte koji obuhvaćaju slijedeće tipove projekata:

  • testiranje (engl. test)
  • prijenos (engl. transfer)

Projekti koji će biti financirani u okviru ovog poziva odnose se na sve 4 programske misije:

  • Inovativna održiva ekonomija
  • Prirodna baština
  • Zelena životna područja
  • Održivi turizam

Napominjemo kako svaka od navedenih misija ima zaseban opis poslova (eng. Terms of reference).

 

Ukupna financijska alokacija za 4. poziv iznosi 44 milijuna eura (EFRR, IPA + nacionalno sufinanciranje).

 

Svi projektni prijedlozi moraju biti podneseni elektronskim putem pomoću on-line alata za praćenje Euro-MED programa JEMS u razdoblju od 12. ožujka 2024. do 12. lipnja 2024. (13:00 sati, srednjoeuropsko vrijeme).

 

Detaljne upute i uvjeti vezani uz poziv mogu se pronaći na programskoj web stranici, a kako bi bili u mogućnosti izraditi što kvalitetnije projektne prijedloge neophodno je temeljito proučiti Program suradnje i ostale relevantne programske dokumente.

Zajedničko tajništvo Programa će u narednom razdoblju organizirati nekoliko informativnih radionica posvećenih ovom pozivu s ciljem pružanja potpore prijaviteljima. Informacije o radionicama mogu se pronaći na programskoj web stranici.

 

Za više informacija o pozivu također je moguće kontaktirati predstavnike Nacionalne kontakt točke. Zajedničko tajništvo će na pitanja vezana uz poziv odgovarati isključivo putem alata FAQ dostupnog na web stranici programa.

Informativne radionice

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održati će dvije informativne radionice za potencijalne prijavitelje na 4. poziv Programa Euro-MED 2021. – 2027..

U okviru ovih radionica predstaviti će se i treći poziv na dostavu projektnih prijedloga Programa Interreg Europe 2021. – 2027.

Informacije o radionicama:

  • 15. travnja 2024. godine, Zagreb, Hotel DoubleTree by Hilton, Ulica grada Vukovara 269a s početkom u 11:00 sati. Sudjelovanje možete prijaviti do 12. travnja u 12:00 sati putem sljedeće poveznice. Dnevni red dostupan je na sljedećoj poveznici.
  • 16. travnja 2024. godine, Opatija, Hotel Ambasador, Feliksa Perišića 5, s početkom u 11:00 sati. Sudjelovanje možete prijaviti do 12. travnja u 12:00 sati putem sljedeće poveznice. Dnevni red dostupan je na sljedećoj poveznici.

Radni jezici su hrvatski i engleski.

 

Za sve dodatne upite vezano uz sudjelovanje na događanju ili otvorene pozive možete se obratiti Nacionalnim kontakt točkama:

Prijavite se za primanje e-mail obavijesti iz ovog natječaja.


Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X