Natječaji

Program transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. – 2027. – 2. poziv na dostavu projektnih prijedloga

Status

Zatvoren
03.04.2024.

Vrsta poziva

Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Referentna oznaka

Područje

Ostalo

Partneri

Nacionalna, regionalna i lokalna javnopravna tijela

Privatne institucije (profitne i neprofitne)

Međunarodne organizacije koje djeluju prema nacionalnom pravu države članice EU ili (s ograničenjima) prema međunarodnom pravu

Raspoloživost sredstava

38,7 milijuna eura (EU sredstva)

Fond

Europski fond za regionalni razvoj

Program

Europska teritorijalna suradnja

Sažetak

Program transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. – 2027. 2. studenoga 2023. godine otvorio je drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga te poziva zainteresirane javne i privatne organizacije na dostavu projektnih prijedloga. Poziv će biti otvoren do 29. ožujka 2023. godine u 14:00 sati.

Program daje mogućnost za suradnju na strateškim područjima unutar dunavske regije između zemalja članica EU i susjednih zemalja, a u obuhvaća devet članica Europske unije (Austriju, Bugarsku, Hrvatsku, Češku, Mađarsku, Rumunjsku, Slovačku, Sloveniju i Njemačku) te pet država nečlanica (Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Srbiju, Moldovu i Ukrajinu).

U sklopu drugog poziva Program će financirati projekte koji se između ostaloga bave prilagodbom klimatskim promjenama, jačanjem zaštite okoliša te biološke raznolikosti, povećanjem učinkovitosti tržišta rada i pristupa visokokvalitetnom zapošljavanju, poboljšanjem pristupa obrazovanju, kao i jačanjem uloge kulture i održivog turizma u gospodarskom razvoju, društvenoj uključenosti i društvenim inovacijama.

Za prijavitelje će biti otvoreno 7 specifičnih ciljeva dok će vrijednost poziva iznositi oko 38 milijuna eura iz Interreg fonda, uz stopu sufinanciranja od 80%.

Projektni prijedlozi podnose se u jednom koraku u kojem se od podnositelja zahtjeva traži da pripreme i podnesu puni obrazac za prijavu putem programskog elektronskog sustava – Jems.

Projektni prijedlozi moraju uključivati minimalno 3 financijska partnera iz minimalno 3 zemlje programskog područja. Prihvatljivi su projektni partneri s čitavog teritorija RH.

Sve dodane informacije i relevantna dokumentacija dostupne su na web stranicama Zajedničkog tajništva, a aktualne informacije također se mogu pronaći na programskim društvenim platformama Linkedin i Facebook.
Za sva pitanja vezana uz poziv i pomoć pri traženju projektnih partnera možete kontaktirati i nacionalnu kontakt točku za Republiku Hrvatsku.

Informativne radionice

Informativna radionica će se održati 4. prosinca 2023. godine u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu s početkom u 11:00 sati.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje molimo vas da se do 29. studenoga 2023. do 15:00 sati prijavite putem online prijavnog obrasca. Broj mjesta je ograničen.

Dnevni red možete preuzeti ovdje.

Radni jezici su hrvatski i engleski.

Za sve dodatne upite vezano uz sudjelovanje možete se obratiti Nacionalnoj kontakt točki (ivan.lajtman@mrrfeu.hr).

***

U suradnji s regionalnim koordinatorima u siječnju 2024. godine organizirati će se dodatne informativne radionice u Osijeku i Zadru!

 

Prijavite se za primanje e-mail obavijesti iz ovog natječaja.


Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X