¸

Koordinacijski odbor

Sukladno Sporazumu o suradnji u provedbi Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima  potpisanim 1. veljače 2017. godine između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Ministarstva rada i mirovinskoga sustava i Odluci o uspostavi Koordinacijskog odbora Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima od 7. ožujka 2017. te njenim  izmjenama i dopunama, osniva se i uređuje Koordinacijski odbor Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima.

Koordinacijski odbor je tijelo za koordinaciju provedbe Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima.

Članovi Koordinacijskog odbora i njihove zamjene su predstavnici sljedećih tijela:

Pridruženi članovi Koordinacijskog odbora su gradonačelnici gradova Benkovca, Petrinje, Vukovara, Knina, Belog Manastira i načelnik općine Darda te voditelji jedinica za intervencijski plan odabranih pilot gradova i zamjenik voditelja Jedinice za Intervencijski plan Grada Belog Manastira i Općine Darda.

Poslovnikom je definiran način rada Koordinacijskog odbora te prava i obveze članova Koordinacijskog odbora i pridruženih članova. Koordinacijski odbor se sastaje svakih šest mjeseci, a po potrebi i češće.

ODRŽANA 4. SJEDNICA KOORDINACIJSKOG ODBORA

Dana 16. listopada 2018.  u prostorijama Ministarstva održana je 4. sjednica Koordinacijskog odbora na kojoj su prisustvovali predstavnici iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje te članovi jedinica za provedbu intervencijskih planova, predstavnici gradova: Benkovca, Knina, Petrinje, Vukovara, Belog Manastira i Općine Darda.

Nazočni članovi Odbora jednoglasnom odlukom usvojili su 3. šestomjesečni izvještaj o provedbi Intervencijskog plana Grada Knina i 2. šestomjesečni izvještaj o provedbi intervencijskih planova gradova: Benkovca, Belog Manastira i Općine Darda,  Petrinje i Vukovara.

Uz pohvale gradovima na dosadašnjoj dinamici provedbe, Koordinacijski odbor je zaključio da je potrebno  ubrzati realizaciju i u što kraćem vremenu prijaviti i ostale projekte te su svi gradovi dobili  preporuku za ubrzanje dinamike provedbe intervencijskih planova.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X