Erasmus+

UKUPNI PRORAČUN PROGRAMA – 14,7 milijardi eura

PRORAČUN PROGRAMA ZA RH – 1,25 milijardi kuna


CILJ

Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Erasmus+ zamijenio je sedam postojećih programa iz generacije 2007. – 2013. (Program za cjeloživotno učenje s potprogramima Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius i Grundtvig, program Mladi na djelu te pet programa međunarodne suradnje: Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink i Program suradnje s industrijaliziranim državama i teritorijima).

Program Erasmus+ doprinosi ostvarenju:

AKTIVNOSTI

Erasmus+ strukturiran je prema sljedećim aktivnostima:

Erasmus+ nudi mogućnosti međunarodne mobilnosti za pojedince te međunarodne suradnje za organizacije, među ostalim:

– provođenje razdoblja studija u inozemstvu,

– obavljanje stručne prakse u inozemstvu za učenike i studente,

– stručna usavršavanja i osposobljavanja nastavnog i nenastavnog osoblja u vrtićima, školama, visokim učilištima te ostalim organizacijama,

– volontiranje

– razmjene mladih i osoba koje rade s mladima

– rad na međunarodnim projektima usmjerenima na modernizaciju i internacionalizaciju sektora obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.

POTENCIJALNI KORISNICI

Program je otvoren za sva privatna i javna tijela aktivna u područjima obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Erasmus+ otvoren je mnogim pojedincima i organizacijama, iako se prihvatljivost razlikuje ovisno o aktivnosti te o državi.

Pojedinci imaju mnogobrojne mogućnosti za sudjelovanje u aktivnostima programa Erasmus+, no bitno je napomenuti da se zainteresirani pojedinci za sudjelovanje prijavljuju putem svojih matičnih organizacija (škola, fakulteta, udruga itd.).

Prihvatljive su države podijeljene u dvije skupine, države sudionice u programu, koje mogu sudjelovati u svim aktivnostima programa, te partnerske države, koje mogu sudjelovati samo u nekim aktivnostima te podliježu posebnim uvjetima.

KORISNE POVEZNICE I KONTAKTI

Za provedbu programa nadležna je

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU)

Ravnateljica, mr.sc. Antonija Gladović

Kontakt:

01 5005 635; ured@mobilnost.hr

SAZNAJ VIŠE:

Europska komisija Agencija za mobilnost i programe EU

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X