Natječaji

Program transnacionalne suradnje INTERREG ADRION – prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga

Status

Zatvoren
25.03.2016.

Vrsta poziva

Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Referentna oznaka

Područje

Teritorijalna suradnja

Prijavitelji

Neprofitne organizacije

Jedinice lokalne samouprave

Jedinice regionalne (područne) samouprave

lokalne/regionalne javne institucije

Lokalne/regionalne turističke zajednice i organizacije

Tijela javne vlasti

Fond

Europski fond za regionalni razvoj

Program

Sažetak

Program transnacionalne suradnje Interreg ADRION 2014. -2020. poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u Jadranskoj i jonskoj regiji na dostavu prijava u okviru prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga. Detaljne uvjete i rokove za 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga možete pronaći u Priručniku za prijavu (“Application Manual”) uključenom u Paket za prijavitelje (“Application Package”). Paket za prijavitelje predstavlja integralni dio ove objave poziva i može se preuzeti s programske web stranice www.interregadrion.eu.

Poziv će biti otvoren od 01. veljače 2016. do 25. ožujka 2016. do 17:00 (CET) te će se prijave vršiti u jednom koraku; projektni prijedlog s informacijama o opsegu projekta, ciljevima, aktivnostima, proračunu, partnerstvu te sva tražena popratna dokumentacija mora se dostaviti do naznačenog roka. Projektni prijedlozi dostavljaju se na engleskom jeziku putem elektronskog sustava za praćenje (e-MS) dostupnom na www.interregadrion.eu.

U Programu transnacionalne suradnje Interreg Adrion sudjeluju četiri države članica Europske unije: Grčka, Hrvatska, Italija i Slovenija te četiri IPA države: Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija. Ukupan budžet programa (bez nacionalnog sufinanciranja) iznosi 99.156.616 eura, od čega će se iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) financirati 83.467.729 eura, a iz Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) 15.688.887 eura.

Opći cilj Programa transnacionalne suradnje Interreg Adrion je putem inovativnih politika i upravljačkih procesa osnažiti europske integracije među partnerskim državama te korištenjem bogatih prirodnih, kulturnih i ljudskih resursa u okruženju Jadranskog i Jonskog mora povećati ekonomsku, socijalnu i teritorijalnu koheziju Programskog područja.

Programski dokument (Interreg V-B Adriatic-Ionian Cooperation Programme) usvojen od strane Europske komisije 20. listopada 2015. godine predstavlja pravnu osnovu ovog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Prijavite se za primanje e-mail obavijesti iz ovog natječaja.


Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.




X