Stella Croatica
Priča društva Stella Mediterranea d.o.o. je započela na otoku Mljetu 2002. godine. Vodeći se idejom oživljavanja gastronomske tradicije Dalmacije i Mediterana, vlasnici Melita i Andrija Polić započeli su proizvodnju delicija po stoljetnim recepturama obiteljskih predaka koje su prilagodili suvremenim tehnološkim procesima. Proizvodnja se bazira na prirodnim i zdravim namirnicama mediteranskog kraja – suhoj smokvi, maslinama, šljivama, narančama i bademima, kao i tradicionalnim recepturama za pripremu delicija. Proizvodi su izvanredno pozicionirani na tržištu zahvaljujući visokoj kvaliteti sirovina, kao i finalnih proizvoda, usavršene proizvodnje te usklađivanja s europskim i svjetskim proizvodnim normama. Od 2011. razvoj poslovanja društva prati i HBOR kreditnim sredstvima i to investicijama u izgradnju i opremanje objekta za proizvodnju u Klisu. Najnovija investicija odnosi se na ulaganje u novi prezentacijsko – prodajni kompleks Etno Agro Parka Stella Croatica koji se realizira sredstvima EU fondova. Ulaže se i u opremu za stvaranje novog proizvoda – džema od grožđa, za koji će se ishoditi ekološki certifikat.