Razvitak na znanju utemeljenog poduzetništva uz pomoć EU fondova

ROSIS4H – B2B Umrežavanje poduzetnika

Projekt ROSIS4H – Rediscovering Opportunities through Sustainable Impact in Supporting Horticulture development in the cross border area (Otkrivanje mogućnosti za održivi utjecaj na razvoj hortikulture u prekograničnom području) se realizira u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014. – 2020. Glavni cilj projekta je podržati jačanje konkurentnosti u hortikulturi u programskom području kroz kapitalizaciju rezultata prethodnog projekta i poboljšanje učinkovitost relevantnih centara kompetencija.
U sklopu projekta provedene su aktivnosti razvoja novih usluga partnera na projektu te unaprjeđenje stručnih znanja i vještina partnera i ciljne skupine. U aktivnosti su bili uključeni stručnjaci iz područja: klasteri, zaštita bilja, voćarstvo-bobičasto voće, tloznanstvo te ljekovito bilje. Stručnjaci su kroz različite vrste predavanja te mentorsko-edukativne sastanke za pojedine grupe, temeljem profesionalnog iskustva, prenosili svoja znanja te pružali savjete u cilju razvoja novih usluga za svaku partnersku organizaciju.
Završna aktivnost projekta je B2B Umrežavanje poduzetnika koja će se održati 12. svibnja 2019. godine u Slavonskom Brodu. Aktivnost omogućuje poduzetnicima, proizvođačima i drugim interesnim organizacijama iz sektora hortikulture razmjenu iskustva te ostvarivanje suradnje. Cilj aktivnosti je također razviti i unaprijediti proizvodnju i/ili proizvode, plasman na tržištu te razmjena iskustva u primjeni EU fondova. U sklopu događanja, TERA Tehnopolis će predstaviti i svoje projekte u čije se aktivnosti sudionici također mogu uključiti. Radi se o sljedećim projektima: Europska poduzetnička mreža (EEN), Erasmus za mlade poduzetnike, KETGATE, KET4CleanProduction, KETGATE.

EITFood Demo Days

TERA Tehnopolis je dio EIT zajednice te je od 2018. godine EIT FOOD HUB Croatia koja inicijativu provodi u tematskom području „hrana“. EIT Food je paneuropsko partnerstvo, s pristupom usmjerenim na potrošače, čiji je cilj osnažiti inovatore, poduzetnike i studente za razvijanje prvoklasnih rješenja društvenih izazova, ubrzati razvoj inovacija, stvoriti nova radna mjesta te povećati konkurentnost Europe. Cilj je partnerstva razviti visokokvalificirani prehrambeni sektor koji će surađivati s potrošačima na razvoju proizvoda, usluga i novih tehnologija, koje će svim građanima Europe omogućiti zdraviji način života. Ambicija partnerstva je potpuno preoblikovati način na koji se hrana proizvodi, dostavlja i reciklira te stvoriti učinkoviti prehrambeni sektor koji će biti otporan na izazove budućnosti te podržavati održivo i kružno bio-gospodarstvo.
I ove godine EIT Food nagrađuje inovativne ideje u poljoprivredi, ribarstvu i prehrambenom sektoru, u iznosima od 10.000 i 5.000 EUR. Natjecanje nagrađuje poduzetnike i novoosnovane start-up tvrtke s područja Europe te RIS regija, u cilju podrške razvoju novih proizvoda i usluga koji mogu unaprijediti prehrambeni sektor u smislu zdravlja, održivosti i povjerenja. Osim prilike za osvajanjem novčanih nagrada, sudionici imaju priliku povezati se s potencijalnim investitorima te sudjelovati na visokokvalitetnim treninzima koje održavaju stručnjaci u ovom području.
U cilju što kvalitetnije pripreme za sudjelovanjem na EITFood Demo Days, TERA Tehnopolis 15. svibnja 2019. godine održava pripremnu radionicu sa svim zainteresiranim sudionicima. Na radionici će, prije svega, svi sudionici dobiti potporu pri samoj prijavi i ispunjavanju prijavnog obrasca te trening za sudjelovanjem na finalnom događaju EITFood Demo Days, u sklopu kojega finalisti izlažu svoje poslovne ideje pred stručnim žirijem te im se pruža prilika za osvajanjem 10.000 i 5.000 EUR.

Moj Zaba start

Moj Zaba Start kroz različite natječaje podupire najinovativnije i tržišno utemeljene ideje s pozitivnim utjecajem na gospodarstvo i društvo. Pokrenut je 2013. godine te je do sada podržao ukupno 40 najboljih održivih projekata iz različitih područja po ocjeni stručne komisije i prema odabiru javnosti. Dobitnici su inovativni start up-ovi, društveno odgovorne inicijative, projekti iz područja zelenog poduzetništva, kreativne industrije, znanosti te izrade aplikacija i informatičkih rješenja.
TERA Tehnopolis, regionalni razvojni centar te u okviru projekta TERA SAPO, domaćin je promotivnog događaja koji ima za cilj povezivanje i promociju natječaja, kao i predstavljanje mogućnosti financiranja među potencijalnim kandidatima. Promotivni događaj se održava 13. svibnja 2019. godine, u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u Osijeku.

Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek

Osječko-baranjska županija

12.05.2019. — 8:00 sati

13.05.2019. — 8:00 sati

15.05.2019. — 8:00 sati

Ostala događanja u ovoj županiji
08.05.2019.

Europski EFOS tjedan 2019.

Trg Ljudevita Gaja 7, Osijek

Osječko-baranjska županija

03.05.2019.

Dan EU projekata grada Osijeka

Upravni odjel za programe i projekte Europske unije, Trg Vatroslava Lisinskog, Tvrđa, Osijek

Osječko-baranjska županija

26.04.2019.

Dani otvorenih vrata EU projekata – općina Erdut

Bana Josipa Jelačića 1, Dalj

Osječko-baranjska županija

25.04.2019.

VR XBIT

Trg Ante Starčevića i , Donji Miholjac

Osječko-baranjska županija

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.




X