Tenders

Uvođenje sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom (ISO i sl. norme)

Status

Closed

Tender type

The open call for proposals (grants)

Referentna oznaka

KK.03.2.1.14

Area

Subscribers

Tender value

38.000.000,00 kn

Fund

Europski fond za regionalni razvoj

Program

OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Business competitiveness

Summary

Ovim Pozivom sufinancirat će se uvođenje priznatih sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom  u skladu sa zahtjevima međunarodno prihvaćenih norma ili tržišno priznatih certifikacijskih shema, koje će pridonijeti olakšanom pristupu tržištima i povećanju konkurentnosti MSP-ova. Uz sve veću globalizaciju tržišta, međunarodno prihvaćene norme i/ili priznate certifikacijske sheme te s njima povezane oznake postale su ključne za međunarodnu trgovinu jer podrazumijevaju ispunjavanje standarda priznatih razina kvalitete i sigurnosti u razmjeni roba i usluga.

 

Prihvatljivi prijavitelji: mikro, mala i srednja poduzeća

Ukupna alokacija: 38.000.000,00 HRK

Najniži iznos bespovratnih sredstava: 50.000,00 HRK

Najviši iznos bespovratnih sredstava: 380.000,00 HRK

Predmet Poziva: Poduprijeti mikro, male i srednje poduzetnike da uvođenjem priznatih sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom,  primjenom norma te certifikacijom , u skladu sa zahtjevima međunarodno prihvaćenih norma ili tržišno priznatih certifikacijskih shema, povećaju svoju konkurentnost na tržištu.

Svrha (cilj) Poziva: Dostizanje primjenjive razine standarda međunarodno priznatih razina kvalitete i sigurnosti u razmjeni roba i usluga kroz povećanje uporabe priznatih normi koje pridonose povjerenju kupaca, posebno u područjima poboljšanja kvalitete sustava upravljanja i povećanja sposobnosti za dokazivanje kvalitete sustava, čime bi se MSP-ovima olakšao pristup inozemnim tržištima i povećala konkurentnost.

Datum početka zaprimanja projektnih prijava: 14.05.2018.

Poziv je objavljen u sustavu eFondovi.

 

VAŽNA OBAVIJEST! (11. svibnja 2018.)

 

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je prvu izmjenu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Uvođenje sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom (ISO i slične norme)”, referentna oznaka KK.03.2.1.14, kojom se, između ostalog, mijenja početak zaprimanja projektnih prijedloga sa 14. svibnja 2018. u 09:00 sati na 11. lipnja 2018. godine u 11:00 sati.

Osim manjih tehničkih izmjena u Prilogu 3. Postupak dodjele bespovratnih sredstava,  izmijenjene su odredbe Kriterija  za ocjenjivanje kvalitete u dijelu “Doprinos projekta rješavanju specifičnih razvojnih problema na određenom teritoriju”. Odgovarajuće izmjene unesene su u Upute za Prijavitelje, dopunjen je Prilog 13. Upute za popunjavanje Prijavnog obrasca  te je izmijenjen Sažetak Poziva.

Prethodna verzija dokumentacije s današnjim danom prestaje biti važeća.

Prva izmjena natječajne dokumentacije objavljena je i dostupna ovdje.

 

Važna obavijest 11. lipnja 2018.

Obavještavamo potencijalne prijavitelje kako je način podnošenja projektnih prijava u sustavu eFondovi promijenjen.

Projektnu prijavu je prije podnošenja nužno staviti u status „Spremno za slanje“, pri čemu se vrše sve provjere Prijavnog obrasca. Opisana funkcionalnost je uvedena kako bi se provjere izvršile ranije i sustav eFondovi rasteretio prilikom podnošenja projektnih prijava.

Akcijska tipka za podnošenje projektnih prijava “Podnesi” izmještena je na početnu stranicu prijavitelja te će biti vidljiva samo Ovlaštenoj osobi nakon što se po ispunjavanju prijavnog obrasca odabere akcija “Spremi za slanje”.

Proces podnošenja detaljno je opisan u Korisničkom priručniku za prijavitelje dostupnom na javnom dijelu portala eFondovi i na Vašem korisničkom sučelju.

VAŽNA OBAVIJEST!  8. svibnja 2018.

Najavljujemo skoru izmjenu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Uvođenje sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom (ISO i sl. norme)“, referentna oznaka KK.03.2.1.14, kojom se odgađa početak zaprimanja projektnih prijedloga sa 14. svibnja 2018. na 11. lipnja 2018. godine. Prva izmjena natječajne dokumentacije bit će objavljena odmah po odobrenju iste.

FAQ

Workshops

Radionica poziva na dostavu projektnih prijedloga „Uvođenje sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom (ISO i slične norme)“ održat će se u ponedjeljak, 7. svibnja 2018. s početkom u 11 sati u Kino-dvorani Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta (Ulica grada Vukovara 78, Zagreb).

 

Očekivano trajanje radionice: 2 sata

 

Na radionicu se možete prijaviti putem poveznice: https://bit.ly/2vKSUsg

Competent institution

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja

Radnička cesta 80, 10 000 Zagreb
tel. 01 3717 111
fax. 01 3717 149
javnost@mingor.hr
www.mzoe.gov.hr

 

Subscribe to this tender and we'll email you when thers the change in the tender.


Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X