Tenders

Razvoj istraživačke infrastrukture na kampusu Sveučilišta u Rijeci

Status

Closed
08.01.2014.

Tender type

Ograničeni poziv ENG

Referentna oznaka

RC.2.2.06

Area

IRI

Other

Subscribers

Fund

OP Regionalna konkurentnost 2007.-2013.

Europski fond za regionalni razvoj

Program

Summary

   “Razvoj istraživačke infrastrukture na kampusu Sveučilišta u Rijeci” je ograničeni poziv za dostavu prijedloga za specifičnog i unaprijed definiranog prijavitelja. Poziv na dostavu prijedloga je organiziran u okviru Operativnog programa za regionalnu konkurentnost (OPRK) 2007.-2013., unutar Prioritetne osi 2: Jačanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, mjere 2.2. Istraživanje, razvoj i transfer tehnologije, sufinanciranog putem Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) koji nastoji smanjiti nejednakosti u razvoju među zemljama članicama Europske unije te među njihovim regijama. U kolovozu 2009. godine Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je ograničeni poziv na dostavu prijedloga kako bi se pripremila zaliha infrastrukturnih projekata čija bi se provedba mogla financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj u programskom razdoblju 2011.-2013. te je u tu svrhu poslalo poziv na 247 institucija (svim sveučilištima, fakultetima, veleučilištima, znanstvenim institutima i ostalima). Od navedenih 247 institucija, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odabralo je 10 projekata za indikativnu listu te je od navedenih prijedloga najspremniji bio upravo projekt  “Razvoj istraživačke infrastrukture na kampusu Sveučilišta u Rijeci”. Glavni cilj Poziva je poticanje izvrsnosti u inovacijama i istraživanju u Republici Hrvatskoj te smanjivanje regionalnih nejednakosti u razini razvijenosti znanstvene, istraživačke i obrazovne infrastrukture. Navedeni cilj će se postići kroz poboljšanje općih uvjeta za istraživanje, razvoj i inovacije kroz infrastrukturne investicije te ulaganja u potrebnu istraživačku opremu. Ovaj projekt direktno proizlazi iz mjere 2., prioritetne osi 2. koja je usmjerena na uspostavu nove i modernizaciju postojeće istraživačke infrastrukture, uključujući ulaganje u neophodnu istraživačku opremu. Očekivani izlazni pokazatelji ovog Poziva su opremljeni istraživački centri i laboratoriji na kampusu Sveučilišta u Rijeci, a definirani u okviru OPRK-a 2007.-2013., preciznije opremljenost Centra za visokopropusne tehnologije u biomedicini, Centra za mikro i nano znanosti i tehnologije, Centra za napredno računanje i modeliranje i Laboratorija Građevinskog fakulteta, koji će do završetka projekta biti opremljeni i stavljeni u funkciju: Hidrotehnički laboratorij, Geotehnički laboratorij, Laboratorij za prometnice, Laboratorij za materijale i Laboratorij za konstrukcije. Ukupna dostupna financijska alokacija ovog Poziva iznosi 23.622.687,50 EUR od čega doprinos Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 20.079.284,37 EUR, a nacionalni doprinos iznosi 3.543.403,13 EUR.

FAQ


 PITANJA PRIJAVITELJA I ODGOVORI:

1. Sukladno Uputama za prijavitelje, 6.2. Nabava, Prijavitelj se mora pridržavati zakonodavnog okvira o javnoj nabavi definiranog Zakonom o javnoj nabavi (NN 90/11, 83/13). Molimo Vas potvrdite da se pri izradi natječajne dokumentacije za javnu nabavu Prijavitelj može služiti obrascima koje inače koristi pri provođenju postupka javne nabave, odnosno da za projekt "Razvoj istraživačke infrastrukture na kampusu Sveučilišta u Rijeci" neće biti propisani posebni obrasci od strane Ugovornih tijela?

Odgovor: Prijavitelj/Korisnik se u izradi natječajne dokumentacije za javnu nabavu može služiti obrascima koje inače koristi pri provođenju postupka javne nabave, odnosno posebni, obvezni obrasci za provedbu nadmetanja u okviru projekta "Razvoj istraživačke infrastrukture na kampusu Sveučilišta u Rijeci" neće biti propisani.


Informativni sastanak za Poziv na dostavu prijedloga "Razvoj istraživačke infrastrukture na kampusu Sveučilišta u Rijeci", RC.2.2.06

Sastanak će se održati 17. prosinca 2013. godine u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u 09:30.

Cilj sastanka je predstaviti dokumentaciju Poziva i pružiti potencijalnom prijavitelju informacije vezane uz objavljeni Poziv. Na sastanku će potencijalni prijavitelj dobiti informacije vezane uz prijavu, ocjenjivanje i provedbu projekta unutar ovog Poziva

Competent institution

Ministarstvo poljoprivrede- Uprava ribarstva

Planinska ulica 2A, 10000 Zagreb

tel. 01 6443 185
fax. 01 6443 200

eufondovi.ribarstvo@mps.hr
http://euribarstvo.hr/

 

Subscribe to this tender and we'll email you when thers the change in the tender.


Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.




X