Natječaji

Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije

Status

Zatvoren
31.12.2020.

Vrsta poziva

Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Referentna oznaka

UP.02.2.2.12

Područje

Socijalna uključenost

Prijavitelji

Neprofitne organizacije

Organizacije civilnog društva

Ustanova socijalne skrbi

Raspoloživost sredstava

 

VAŽNO! - OBUSTAVA ESF POZIVA 10. PROSINCA 2020. – ZA KOMPONENTU 1

Dana 10. prosinca 2020. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, kao Posredničko tijelo razine 1 u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, obustavlja ESF poziv „Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije“ i to za Komponentu 1 - Aktivnosti koje će provoditi centri za socijalnu skrb, samostalno ili u partnerstvu, u razdoblju od 10. prosinca 2020. u 17:00 sati do 31. prosinca 2020. godine do kraja dana.

U skladu s točkom 5.5. Uputa za prijavitelje, Poziv se obustavlja za pojedinu komponentu u trenutku kada zaprimljeni projektni prijedlozi, u odnosu na zahtijevani iznos bespovratnih sredstava, dosegnu 105 % ukupno raspoloživog iznosa predviđenog za tu komponentu Poziva. Budući da su zaprimljeni projektni prijedlozi u odnosu na zahtijevani iznos bespovratnih sredstava dosegli 105 % ukupno raspoloživog iznosa predviđenog za Komponentu 1, Poziv se obustavlja za Komponentu 1 počevši od 10. prosinca 2020. u 17:00 sati do 31. prosinca 2020. godine do kraja dana.

Svi projektni prijedlozi predani unutar razdoblja u kojem je ovaj Poziv za Komponentu 1 obustavljen, neće biti uključeni u postupak dodjele te ih se neće dalje razmatrati u slučaju ponovnog otvaranja Poziva. Za vrijeme trajanja obustave Poziva nije moguće postavljanje pitanja vezano uz uvjete natječaja odnosno Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike nije dužno za vrijeme obustave odgovarati na ista.

VAŽNO! - OBUSTAVA ESF POZIVA 10. LIPNJA 2020. – ZA KOMPONENTU 2

Dana 10. lipnja 2020. godine Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao Posredničko tijelo razine 1 u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, obustavlja ESF poziv „Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije“ i to za Komponentu 2 - Aktivnosti koje će provoditi ostali pružatelji socijalnih usluga, samostalno ili u partnerstvu, u razdoblju od 10. lipnja 2020. u 10:00 sati do 30. rujna 2020. godine do kraja dana.

U skladu s točkom 5.5. Uputa za prijavitelje, Poziv se obustavlja za pojedinu komponentu u trenutku kada zaprimljeni projektni prijedlozi, u odnosu na zahtijevani iznos bespovratnih sredstava, dosegnu 105 % ukupno raspoloživog iznosa predviđenog za tu komponentu Poziva. Budući da su zaprimljeni projektni prijedlozi u odnosu na zahtijevani iznos bespovratnih sredstava dosegli 105 % ukupno raspoloživog iznosa predviđenog za Komponentu 2, Poziv se obustavlja za Komponentu 2 počevši od 10. lipnja 2020. u 10:00 sati do kraja dana 30. rujna 2020. godine.

Svi projektni prijedlozi predani unutar razdoblja u kojem je ovaj Poziv za Komponentu 2 obustavljen, neće biti uključeni u postupak dodjele te ih se neće dalje razmatrati u slučaju ponovnog otvaranja Poziva. Za vrijeme trajanja obustave Poziva nije moguće postavljanje pitanja vezano uz uvjete natječaja odnosno Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku nije dužno za vrijeme obustave odgovarati na ista.

 

VAŽNO! – PRODULJENJE OBUSTAVE ESF POZIVA 30. RUJNA 2020. – ZA KOMPONENTU 2

Dana 30. rujna 2020. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, pravni sljednik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao Posredničko tijelo razine 1, produljuje obustavu ESF poziva „Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije“ za Komponentu 2 - Aktivnosti koje će provoditi ostali pružatelji socijalnih usluga, samostalno ili u partnerstvu, do 31. prosinca 2020. godine do kraja dana.

 

Vrijednost natječaja

100.000.000,00 kn

Fond

Europski socijalni fond

Program

Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 - 2020

Sažetak

Cilj Poziva je pružiti podršku procesu deinstitucionalizacije razvojem, širenjem i unaprjeđenjem kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga. U sklopu ove operacije financirat će se aktivnosti koje će doprinijeti deinstitucionalizaciji gore navedenih skupina, i to kroz smanjenje broja korisnika usluge smještaja kao institucijskog oblika skrbi izvan obitelji te razvoja/širenja/unaprjeđenja kvalitete i/ili pružanja izvaninstitucijskih socijalnih usluga, jačanje kapaciteta stručnjaka/osoba koje rade s pripadnicima ciljanih skupina za organiziranje i pružanje izvaninstitucionalnih socijalnih usluga i provedbu procesa deinstitucionalizacije, ali i podizanje svijesti javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije i prava ranjivih skupina na život u zajednici.

 

Informativna radionica u okviru Poziva ”Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije“

Dana 9. lipnja 2020. s početkom u 10 sati, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održat će on-line informativnu radionicu u okviru Poziva ”Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije“.
Cilj informativne radionice je pružiti osnovne informacije o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima Poziva, a usmjerena je na predstavnike potencijalnih prijavitelja i njihovih partnera.
Za prijavu sudjelovanja potrebno je popuniti on-line prijavni obrazac: https://urlzs.com/xnK8G 
Napominjemo kako je broj sudionika na radionici ograničen te je uputno da na radionici sudjeluje po 1 do najviše 2 predstavnika koji će biti izravno uključeni u pripremu i/ili provedbu projekta.
Prijave se zaprimaju do ponedjeljka 8. lipnja 2020. do 12:00 sati.
Svi sudionici koji pošalju prijavu bit će povratno obaviješteni o njenom statusu prilikom čega će dobiti i detaljne upute o prijavi i sudjelovanju na on-line radionici.

 

 

Dokumentacija

Pitanja i odgovori

Pitanja i odgovori br. 1Datum: 10.6.2020.

Pitanja i odgovori br. 2Datum: 16.6.2020.

Pitanja i odgovori br. 3Datum: 19.6.2020.

Pitanja i odgovori br. 4Datum: 13.7.2020.

Pitanja i odgovori br. 5Datum: 15.10.2020.

Pitanja i odgovori br. 6Datum: 15.12.2020.

Nadležna institucija

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

Ulica grada Vukovara 78, 10 000 Zagreb
tel. 01 3696 466
fax. 01 3696 468
esf.info@mrms.hr
www.mrms.hr
www.esf.hr

Prijavite se za primanje e-mail obavijesti iz ovog natječaja.


Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X