ArTVision – Kulturni program uživo

Published - 06.06.18.

Što projekt čini uspješnim?

Projekt je objedinio 4 jadranske zemlje – Albaniju, Crnu Goru, Italiju i Hrvatsku s ciljem unapređenja promocije suvremene umjetnosti zemalja članica i poboljšanje njihove suradnje, kao i umrežavanje umjetnika i kulturnih aktera kroz zajedničke produkcije, izložbe, radionice, predavanja i druge aktivnosti.

Koja je korist koju su Županija i cjelokupna država ostvarile od projekta?

U okviru projekta provedeni su različiti programi koji su imali koristi i utjecaja kako na partnere i suradnike u projektu, tako i na županijsku kulturu scenu, odnosno na cjelokupnu društvenu zajednicu.

Projekt predložen od strane regionalnoga koordinatora: Ne.

Lokacija provedbe projekta: Hrvatska, Italija, Crna Gora i Albanija

Nositelj/partneri na projektu:

Vodeći partneri: Regija Puglia iz Italije

Ostali partneri: Muzej suvremene umjetnosti Pino Pascali, Regija Veneto, Akademija lijepih umjetnosti iz Venecije, Ministarstvo kulture Crne Gore, Ministarstvo turizma, kulture, mladih i sporta Albanije te Akademija umjetnosti iz Tirane.

Hrvatski partneri na projektu bili su Primorsko–goranska županija i televizijska kuća Kanal RI, a vanjski suradnici Muzej moderne i suvremene umjetnosti te Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Datum početka i završetka provedbe projekta: 5.11.2012. – 31.1.2016.

Ukupna vrijednost projekta: 3.305.727,62 EUR

Iznos odobrenih sredstava iz EU fondova: 304.451,52 EUR

Cilj projekta:

Cilj projekta bio je utjecati na partnere i suradnike u projektu te na županijsku kulturu scenu, odnosno na cjelokupnu društvenu zajednicu.

Što je ostvareno projektom (aktivnosti projekta)?

Projekt proizašao iz projekta ArTVision je ArTVision +, čija je svrha bila iskoristiti vrijednost i potencijal kulture kao glavnog razvojnog programa održivog razvoja turizma pomoću inovativnih mjera u području prezentacije, komunikacije i organizacije u kulturi. Projektom su se promovirale manje poznate destinacije, turistima se predstavila njihova kulturna baština i ostvarila se kvalitetna suradnja među umjetnicima i organizatorima turističke ponude.

 

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X