U Šibeniku održana promocija Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“

Objavljeno - 23.03.2023.
U Šibeniku održana promocija Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“

Nakon uspješnog predstavljanja Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. odnosno Europskog socijalnog fonda plus u Požegi, Vinkovcima, Rijeci, Gospiću i Dubrovniku, uz značajan odaziv sudionika, Program je predstavljen i u Šibeniku 23. ožujka 2023. godine.

Na samom početku prisutnima su se, ispred Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, obratili državni tajnik Ivan Vidiš i ravnatelj Uprave za upravljanje operativnim programima Europske unije Vicko Mardešić te ispred domaćina, zamjenik gradonačelnika grada Šibenika Danijel Mileta.

Ostvarene rezultate i iskustva u provedbi projekta „Nove mogućnosti 2!“ iz Programa Zaželi-program zapošljavanja žena financiranog sredstvima ESF-a iz programskog razdoblja 2014.-2020., od strane korisnika projekta Grada Vodice predstavila je Diana Vodanović, voditeljica projekta.

Uspješan projekt Udruge „Žena“ Drniš „S Tehnologijom i Edukacijom Možemo sve (STEM)“ predstavila je voditeljica projekta Nikolina Spajić.

Državni tajnik Ivan Vidiš predstavio je ESF+ naglasivši da je za provedbu Programa osigurano 2,3 milijarde eura za ulaganja u zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje i zdravstvo kao četiri ključna područja.

Dodatno je održana i iznimno korisna panel rasprava s predstavnicima tijela u sustavu upravljanja i kontrole korištenja ESF+ uz interakciju sudionika događanja i dosadašnjih korisnika ESF sredstava. Sudionici su informirani o mogućnostima financiranja iz Europskog socijalnog fonda plus, financijskim iznosima na raspolaganju i planiranim aktivnostima u 2023. godini.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u nastavku promocije Programa u Varaždinu, 28. ožujka 2023. i Karlovcu, 31. ožujka 2023.Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X