Eye on Diversity

Objavljeno - 06.06.18.

Što projekt čini uspješnim?

Projektom su promovirani interkulturalnost i važnost tolerancije i ljudskih prava a radi se o projektu dugotrajnog volontiranja. U potpunosti su ostvarene zadani ciljevi u skladu s prioritetima programa Erasmus +. Projekt je bio usklađen s interesima i potrebama volontera što se očitovalo pri odabiru volontera te kroz provedbu aktivnosti.

Koja je korist koju su Županija i cjelokupna država ostvarile od projekta?

Projekt je dao doprinos razvoju svijesti mladih u lokalnoj zajednici i šire o temama različitosti, interkulturalnosti, tolerancije i ljudskih prava. Također je dao doprinos promociji međunarodne mobilnosti, osobito Europske volonterske službe na lokalnoj razini što je utjecalo na to da mladi postanu informiraniji i svjesniji mogućnosti koje im Europska unija pruža.

Projekt predložen od strane regionalnoga koordinatora: Ne

Lokacija provedbe projekta: Grad Karlovac

Nositelj/partneri na projektu:

Nositelj: Carpe Diem udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih

Partner: Federation regionale Familles Rurales des Pays de la Loire (Francuska)

Datum početka i završetka provedbe projekta: 01.09.2017. – 30.11.2018.

Ukupna vrijednost projekta: 8.569,00 EUR

Iznos odobrenih sredstava iz Programa Unije Erasmus+ : 8.569,00 EUR

Ciljevi projekta:

Ciljevi projekta bili su podići svijest mladih u lokalnoj zajednici, i šire, o konceptu različitosti, interkulturalnosti, tolerancije i ljudskih prava te time doprinijeti razvoju mladih kao europskih građana.  Cilj je bio i podignuti kvalitetu informacija koje organizacija pruža u području informiranja mladih te omogućiti volonteru da poboljša postojeće i stekne nove kompetencije koje će doprinijeti njegovom profesionalnom i osobnom razvoju.

Što je ostvareno projektom (aktivnosti projekta)?

U sklopu projekta snimani su i promovirani filmovi na temu različitosti, interkulturalnosti, tolerancije i ljudskih prava te su organizirane radionice za mlade o snimanju filmova.

 

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X