JAVNI POZIV – Iskaz interesa za sudjelovanjem u regionalnim lancima vrijednosti Sjeverne Hrvatske – 2022. godina – arhivirano

Poštovani,

Nakon donošenja planova za industrijsku tranziciju pristupamo mapiranju dionika regionalnih lanaca vrijednosti raspisujući javne pozive za iskazivanje interesa za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti.

Javni pozivi su prvenstveno usmjereni na poduzetnike koji svojim radom doprinose usmjeravanju regionalnog gospodarstva prema prioritetnim nišama u okviru regionalnih lanaca vrijednosti.

Vizija i misija regionalnih lanaca vrijednosti biti će definirani zajedničkom Deklaracijom o suradnji koju će potpisati dionici mapirani u okviru svakog regionalnog lanca vrijednosti.

Koordinacijsko vijeće, radni tim i Leadership grupe Sjeverne Hrvatske, koji su oformljeni u procesu izrade plana za industrijsku tranziciju, nastavit će sa svojim radom kroz strateške forume za regionalne lance vrijednosti (RLV forumi), čime će se omogućiti kontinuirani proces poduzetničkog otkrivanja i učinkovito upravljanje industrijskom tranzicijom.

U okviru RLV foruma, uz podršku MRRFEU-a, izradit će se akcijski planovi za razvoj/unaprjeđenje RLV-ova kojim će se definirati prioritetna područja ulaganja i identificirati indikativne misije i teme za istraživanje i razvoj, poslovna, istraživačka i tehnološka infrastruktura, ključne tehnologije te pametne vještine potrebne za industrijsku tranziciju. Temeljem izrađenih akcijskih planova, Upravljačko tijelo za Integrirani teritorijalni program 2021. – 2027. dobit će inpute za izradu ciljanih javnih poziva za dodjelu bespovratnih sredstava kojim će se dati podršku dionicima regionalnih lanaca vrijednosti u procesu industrijske tranzicije.

Lanci vrijednosti, za koje smo zajednički prepoznali da imaju najveći potencijal za rast u Sjevernoj Hrvatskoj su:  

U sljedećim koracima pokušajte što je najbolje moguće razumjeti svoju buduću ulogu u jednom ili više lanaca vrijednosti Sjeverne Hrvatske. Svjesni smo da ćete u procesu industrijske tranzicije još otkrivati dodatne elemente i razvijati se prema mrežama suradnje okrenutima budućnosti, no ove inicijalne informacije su nam od iznimne važnosti u fazi mapiranja ključnih dionika. Više o industrijskoj tranziciji u Sjevernoj Hrvatskoj općenito možete pronaći u Planu za industrijsku tranziciju (PIT) Sjeverne Hrvatske .

Uključite se na vrijeme i postanite su-kreator politika za industrijsku tranziciju Sjeverne Hrvatske!

Želim Vam puno uspjeha u novoj 2022. godini!

 

Nataša Tramišak

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

 

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X