Novi Adrion – Promicanje održivog korištenja prirodne baštine PP Biokovo

Novi Adrion – Promicanje održivog korištenja prirodne baštine PP Biokovo

Projekt Novi Adrion promiče održivo korištenje prirodne baštine PP Biokovo kroz povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta te uspostavu boljeg upravljanja posjetiteljima u PP Biokovo s ciljem doprinosa održivom društveno-gospodarskom razvoju Makarske rivijere i Splitsko-dalmatinske županije, između ostalog uređenjem posjetiteljskog centra, Rodićeve ceste i posjetiteljskih sklopova na cesti unutar PP Biokovo, rekonstrukcijom vidikovca sa staklenom šetnicom – skywalk, izradom edukativnih programa s potrebnom opremom te izradom promo materijala.
Najupečatljiviji i najsloženiji dio ovog EU projekta je izgradnja vidikovca u obliku potkove izvan litice sa staklenom plohom za hodanje nazvanog Nebeska šetnica – Skywalk. U izgradnju ove građevine i rekonstrukciju postojećeg vidikovca uloženo je približno osam milijuna kuna.
Nebeska šetnica – Skywalk nalazi se u jugozapadnom dijelu Parka prirode Biokovo, na predjelu Ravna vlaška, na visini od 1228 metara nad morem, na 13. km biokovske ceste i neposredno uz info centar. U sklopu rekonstrukcije vidikovca izgrađen je i geološki stup – trodimenzionalan prikaz presjeka stijena koje su formirale područje Biokova od njegovog postanka do danas s geološkom tablicom vremena i opisom starosti i vrsta stijena.

Najupečatljiviji dio projekta je izgradnja vidikovca u obliku potkove izvan litice nazvanog Nebeska šetnica – Skywalk

Korisnik
Javna ustanova Park prirode Biokovo
Lokacija projekta
Grad Makarska, Općina Podgora, Općina Tučepi, Općina Zagvozd
EU sredstva
27.235.490,00 HRK
Vrijednost projekta (HRK)
34.183.407,00 HRK
Program
Operativni program "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020."
Energija
Istraživanje, razvoj i inovacije
Kultura
Obrazovanje
Poduzetništvo
Promet
Ruralni razvoj
Socijalna uključenost
Turizam
Zapošljavanje
Zaštita okoliša
Zdravlje

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X