U Vinkovcima održani Regionalni dani EU fondova

Published - 14.09.2018.
Davor Javorović/PIXSELL

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 13. rujna 2018. u vinkovačkoj Velikoj gradskoj Vijećnici. Manifestaciju su pozdravnim govorima otvorili Davor Huška, pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ivan Bosančić, gradonačelnik Vinkovaca. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Vinkovaca kroz Fondove EU“ na kojoj su sudjelovali Ilija Cota, ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije; Mirta Štrk, direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o.; Ivan Perković, član uprave tvrtke Spačva d.d.; Andrea Vinković, v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca i Silvija Benčević, vlasnica Tiskarskog obrta ZEBRA.

Pregled aktualnih i planiranih natječaja za male i srednje poduzetnike, konkretne savjete, pregled najčešćih pogrešaka kao i izazove s kojima se prijavitelji najčešće susreću prilikom izrade projektnih prijava predstavili su Ivan Bilić iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Robert Brandelek, Vedran Jazbinšek i Josipa Markušić iz HAMAG-BICRO-a. Na kraju edukativnog dana je Zvonimir Miler iz tvrtke Open Way d.o.o. održao radionicu „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova?“ na kojoj su sudionici imali priliku saznati kako pripremiti projektnu dokumentaciju.

Sajam EU fondova održao se isti dan u popodnevnim satima na Trgu bana Josipa Šokčevića u Vinkovcima gdje su svi zainteresirani pojedinci upoznali poduzetnike koji su ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova te saznali više o uspješno provedenim projektima na području Vukovarsko-srijemske županije.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prezentacije s Regionalnih dana EU fondova u Vinkovcima preuzmite OVDJE.Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X