On the move

Published - 06.06.18.

Što projekt čini uspješnim?

Projekt je utjecao na sve sudionike: djecu, njihove obitelji, sportske organizacije, članove projektnog tima i javnost, jer su organizirane sportske aktivnosti za djecu predškolskog uzrasta u sportskim klubovima, uz poseban naglasak na programe za pretilu i preuhranjenu djecu i mlade.

Koja je korist koju su Županija i cjelokupna država ostvarile od projekta?

U 6 zemalja u kojima je projekt proveden, okupilo se 2 560 sudionika od kojih 930 djece ciljne skupine, točnije 202 djece i njihovih obitelji u Međimurskoj županiji. Kineziolozi s iskustvom u radu s predškolskom djecom pripremili su i proveli program tjelesne aktivnosti u atletici, gimnastici i plivanju.

Projekt predložen od strane regionalnoga koordinatora: /

Lokacija provedbe projekta: Međimurska županija, gradovi Čakovec, Mursko Središće, Nedelišće, Prelog

Nositelj/partneri na projektu:

Nositelj: Međimurska županija

Partneri: Grad Lousada (Portugal), Centar za zdravlje i razvoj Murska Sobota (Slovenija), Gimnastički centar Bratislava (Slovačka), Zaklada FOPSIM (Malta), CVSBEH (Ujedinjeno Kraljevstvo), MSSR “Sport za sve” (Hrvatska)

Datum početka i završetka provedbe projekta: 1.1.2016. – 30.6.2017.

Ukupna vrijednost projekta: 4.073.704,20 HRK

Iznos odobrenih sredstava iz EU fondova: 3.237.748,10 HRK

Cilj projekta:

Cilj projekta bio je promijeniti životni stil sudionika projekta te stvoriti naviku redovite tjelesne aktivnosti i uravnotežene prehrane.

Što je ostvareno projektom (aktivnosti projekta)?

Nakon završetka projekta nastavilo se sa organizacijom sportskih aktivnosti za djecu predškolskog uzrasta u sportskim klubovima, uz poseban naglasak na programe za pretilu i preuhranjenu djecu i mlade.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X