Energetska obnova zgrade Đačkog doma Požega

Published - 06.06.18.

Što projekt čini uspješnim?

Projekt je proveden na području Požeško-slavonske županije, odnosno jednog od nerazvijenijih područja u Republici Hrvatskoj i upravo u tome leži njegova stvarna vrijednost za zajednicu. Projekt se pokazao iznimno važnim, jer se izvođenjem radova doprinijelo razvoju gospodarstva, uređenjem Đačkog doma su se ostvarili bolji uvjeti za njegove korisnike te je Požeško-slavonska županija dobila društveno odgovornu obrazovnu ustanovu.

Koja je korist koju su Županija i cjelokupna država ostvarile od projekta?

Realizacijom projekta energetske obnove ostvarena je trajna ušteda energije te je smanjeno financijsko opterećenje Đačkog doma. Ostvarene financijske uštede mogu se usmjeriti na poboljšanje odgojno-obrazovnih djelatnosti, podizanje školskog standarda, te na stvaranje kvalitetnih ljudskih potencijala čime se ostvaruje velika korist kako na regionalnoj, tako i na državnoj razini.

Projekt predložen od strane regionalnoga koordinatora: Da. Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o.

Lokacija provedbe projekta: Grad Požega, Požeško-slavonska županija

Nositelj/partneri na projektu:

Nositelj: Đački dom Požega

Datum početka i završetka provedbe projekta: 21.6.2016. – 31.10.2017.

Ukupna vrijednost projekta: 1.476.300,00 HRK

Iznos odobrenih sredstava iz EU fondova: 440.302,50 HRK

Cilj projekta:

Cilj projekta bio je smanjenje prosječne godišnje potrebne energije za grijanje/hlađenje u obnovljenoj zgradi javnog sektora.

Što je ostvareno projektom (aktivnosti projekta)?

Projektom energetske obnove provedene su mjere za poboljšanje toplinske zaštite ovojnice zgrade (toplinski su izolirani vanjski zidovi, ukopani dijelovi ovojnice zgrade, toplinski je izoliran krov iznad grijanog prostora te strop prema negrijanom tavanu) te je zamijenjena vanjska stolarija. Izrađeno je izvješće o energetskom pregledu i energetski certifikat kojima je prikazano ostvarivanje doprinosa prosječne godišnje potrebne toplinske energije za grijanje/hlađenje u iznosu od 66,32% te doprinos smanjenju potrošnje energije u iznosu od 66,33%.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X