Regionalni dani EU fondova održani u Biogradu na Moru

Published - 15.06.18.

 

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Nakon uspješno odrađenog događaja u gradu Ivancu koji je privukao brojne zainteresirane građane, drugi po redu „Regionalni dani EU fondova“ održani su 21. lipnja 2018. godine u Biogradu na Moru u hotelu Ilirija (Tina Ujevića 7) s početkom u 10 sati. Domaćin Grad Biograd na Moru, jedan je od nositelja gospodarskog razvoja te se svrstava među najrazvijenija turistička središta u Zadarskoj županiji, a svoje gospodarstvo temelji na poljoprivredi, ribolovu i turizmu. Ujedno je jedan od hrvatskih gradova koji se izdvajaju uspješnim povlačenjem sredstava iz EU fondova što je rezultiralo društvenim i gospodarskim procvatom. Stoga je upravo Biograd na Moru izabran kao jedan od gradova za provedbu besplatnih edukacija u sklopu projekta „Regionalni dani EU fondova“.

Edukativno-prezentacijski program započeo je pozdravnim govorima pomoćnika ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Dragana Jelića i gradonačelnika Biograda na Moru Ivana Kneza. Nakon formalnog uvodnog dijela uslijedila je prezentacija i predavanje Ivana Čupića, voditelja LAG Laura koji je predstavio razvojne projekte u Biogradu na Moru sufinancirane iz fondova Europske unije. Potom je održana panel diskusija pod nazivom „Biograd na Moru – razvoj turizma i poljoprivrede kroz EU fondove“ na kojoj su sudjelovali predstavnici nadležnih institucija i lokalni poduzetnici s iskustvom korištenja sredstava iz fondova Europske unije.

Nastavno na panel diskusiju uslijedilo je stručno predavanje pod nazivom „EU fondovi kao mogućnost financiranja”, na kojem su sudionici imali priliku saznati više o fondovima Europske unije, kao i o pravilima korištenja te brojnim mogućnostima financiranja putem europskih strukturnih i investicijskih fondova. Po završetku predavanja, održala se i interaktivna radionica „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova?” na kojoj su sudionici imali priliku sudjelovati u pripremi natječajne dokumentacije. Na radionici su se prolazili uvjeti koje je potrebno poznavati prije prijave na natječaj, a potom se na primjeru pokazalo na koji način pravilno ispuniti prijavne obrasce. Radionicu je vodito Antonio Surjan Žanko, stručnjak za pripremu i provedbu EU projekata.

U okviru informativno-edukativnog događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“, Ministarstvo organizira i “Sajam EU fondova” koji se održao 23. lipnja 2018. od 11 do 14 sati na biogradskoj šetnici. Na Sajmu su svi zainteresirani pojedinci imali priliku upoznati poduzetnike od kojih su mogli čuti na koji način su ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili  poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova. U sklopu izložbenog prostora, sudionici su također imali priliku degustirati, odnosno kupiti izložene proizvode, čuti informacije o uspješnim projektima u njihovom susjedstvu te sudjelovatii u EU pitalici i osvojiti razne nagrade.

Prezentacije s Regionalnih dana EU fondova u Biogradu na Moru preuzmite OVDJE.

Other activity

27.06.19.
Regionalni dani EU fondova u Puli
04.06.19.
Regionalni dani EU fondova u Šibeniku
24.12.18.
U Zaprešiću održani Regionalni dani EU fondova

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X