U Gospiću održani Regionalni dani EU fondova

Objavljeno - 11.10.18.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“.

Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 9. listopada 2018. u Kulturno informativnom centru Gospić. Manifestaciju su pozdravnim govorima otvorili pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Davor Huška i Darko Milinović, župan Ličko-senjske županije.

Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Ličko-senjske županije korištenjem EU fondova za poticanje investicija“ na kojoj su sudjelovali Darko Milinović, župan Ličko-senjske županije; Vladimir Tomaić, direktor tvrtke Commerce d.o.o., Ivana Starčević, v.d. Voditelja LAG-a LIKA i Martina Šuper Štampar, ravnateljica Razvojne agencije Ličko-senjske županije. Aktualne natječaje i mogućnosti financiranja u području poduzetništva, energetske učinkovitosti i poljoprivrede predstavili su Željka Šutalo iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i Ines Ličina iz HAMAG BICRO-a.

Na kraju edukativnog dana je Goran Zečić iz tvrtke CORE Consulting održao radionicu „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“ na kojoj su sudionici imali priliku saznati kako pripremiti projektnu dokumentaciju.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prezentacije s Regionalnih dana EU fondova u Gospiću preuzmite OVDJE.

Ostale Aktivnosti

27.06.19.
Regionalni dani EU fondova u Puli
11.06.19.
Održani Regionalni dani EU fondova u Šibeniku
15.02.19.
U Opuzenu održani Regionalni dani EU fondova

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.




X