U Belom Manastiru održani Regionalni dani EU fondova

Objavljeno - 14.12.18.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 13. prosinca 2018. u Etnološkom centru baranjske baštine. Događaj su pozdravnim govorima otvorili g. Tomislav Rob, gradonačelnik Belog Manastira, i g. Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Belog Manastira kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Tomislav Rob, gradonačelnik Belog Manastira; Nataša Tramišak, pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne i fondove Europske unije u Osječko-baranjskoj županiji; Lidija Dabić, voditeljica ureda LAG Baranja; vlasnik OPG-a Oliver PavićDijana Zrinski, direktorica tvrtke EcoCortec d.o.o. i Kornelija Pacanović Zvečevac, pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i stambeno-komunalne poslove.

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja “EU fondovi kao mogućnost financiranja”Ivo Vrandečić Loje iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije predstavio je „Program fizičke, socijalne i gospodarske regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima“; Boris Matić iz HAMAG-BICRO-a govorio je o bespovratinim potporama, aktualnim mogućnostima financiranja i najčešćim pogreškama pri provedbi projekata, a Sanja Malec iz HAMAG-BICRO-a održala je stručno izlaganje o financijskim instrumentima za poljoprivredu i ruralni razvoj. Na kraju edukativnog dana je Jasna Matić iz Valencia d.o.o. održala radionicu „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“ na kojoj su sudionicima predstavljene aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja, a predstavljen im je i proces prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Prezentacije s edukacija u Belom Manastiru preuzmite ovdje.

Ostale Aktivnosti

01.11.21.
Dani otvorenih vrata EU projekata
20.11.18.
U Zadru održani Regionalni dani EU fondova
25.10.21.
Konferencija “2. Dani regionalnoga razvoja i fondova EU – Ključni izazovi novog razdoblja 2021.-2027.” – Novi Vinodolski, 21.-22.10.2021.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X