Regionalni dani EU fondova održani u Umagu

Objavljeno - 17.10.18.

Duško Marušić/PIXSELL

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 26. listopada 2018. u Gradskoj vijećnici grada Umaga. Manifestaciju su pozdravnim govorima otvorili državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, g. Velimir Žunac i g. Vili Bassanese, gradonačelnik grada Umaga. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Istre kroz EU fondove“ na kojoj su sudjelovali Vili Bassanese, gradonačelnik grada Umaga; Dean Jurdana, OPG Jurdana; Jadranka Sever, Ordino Garden; Ivana Dragišić, v.d. pročelnice Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije; Tamara Kiršić, pomoćnica direktora Istarske razvojne agencije IDA; Jelena Pavičić, voditeljica Odjela za strateško planiranje i provedbu programa i projekata Europske unije u Ministarstvu turizma.

Aktualne natječaje i mogućnosti financiranja u području turizma predstavio je Ozren Pavlović Bolf iz Ministarstva turizma. O objavljenim i planiranim pozivima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta govorio je Ivan Bilić, a Ines Ličina iz HAMAG BICRO-a održala je prezentaciju „Novi financijski instrumenti HAMAG-BICRO-a za ruralni razvoj. Na kraju edukativnog dana je Kristian Korunić iz tvrtke Moneo savjetovanje održao radionicu „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?“ na kojoj su sudionici imali priliku saznati kako pripremiti projektnu dokumentaciju.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prezentacije s Regionalnih dana EU fondova u Umagu preuzmite OVDJE.

 

 

Ostale Aktivnosti

29.06.17.
Regionalni dani EU fondova 2015.
11.10.18.
Održani Dani regionalnoga razvoja i EU fondova 2018.
20.11.18.
U Zadru održani Regionalni dani EU fondova

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X