VAŽNO! Zatvaranje Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.“

Objavljeno - 31.12.2020.

Dana 31. prosinca 2020. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Upravljačko tijelo Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ objavilo je zatvaranje Poziva „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.“ (UP.02.3.1.03), istekom trenutačne obustave Poziva.

Zatvaranje Poziva objavljuje se zbog isteka roka prijave na Poziv sukladno točki 5.4 Uputa za prijavitelje te uzimajući u obzir dostavljene informacije o ukupnom broju i iznosu zaprimljenih projektnih prijedloga, koji premašuju ukupno raspoloživi iznos Poziva.

Ovim Pozivom financiraju se aktivnosti kojima je cilj rast postojećih društvenih poduzeća/društvenih poduzetnika u vidu jačanja njihovih kapaciteta, održivosti, konkurentnosti, s posebnim naglaskom na poticanje zapošljavanja. Osim već postojećih društvenih poduzeća/društvenih poduzetnika, kroz Poziv se pruža financijska podrška razvoju poslovanja i jačanju kapaciteta i subjektima koji se odluče napraviti iskorak i kroz projekt započeti svoje poslovanje u skladu s društveno – poduzetničkim načelima. U okviru Poziva, do sada je donesena jedna Odluka o financiranju za 51 projektni prijedlog ukupne vrijednosti 58.839.129,26 HRK, od kojih bespovratna sredstva iznose 55.398.733,78 HRK.

Za ostale zaprimljene projektne prijedloge postupak dodjele je i dalje u tijeku te će se sve relevantne informacije pravovremeno objaviti na mrežnim stranicama Europskog socijalnog fonda (http://www.esf.hr) i Europskih strukturnih i investicijskih fondova (http://www.strukturnifondovi.hr).Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X