U Slavonskom Brodu svečano uručeni ugovori u vrijednosti više od 71 milijun kuna u okviru poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“

Objavljeno - 04.09.2020.

U okviru otvorenog trajnog poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ u Slavonskom Brodu je svečano uručeno 35 ugovora za projekte ukupne vrijednosti 71.039.726,28 kuna bespovratnih sredstava.
Kroz projekate će se zaposliti 789 nezaposlenih žena na aktivnostima pružanja podrške i potpore za 4.836 starijih i/ili nemoćnih osoba u njihovu domu.

 

 

Vrijednost Poziva je 550 milijuna kuna, a financira se iz sredstava Europskog socijalnog fonda putem Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“

„Izniman interes za Poziv ‘Zaželi’ pokazuje kako su jedinice lokalne i područne samouprave te neprofitne organizacije prepoznale u kojoj mjeri korištenje sredstava iz EU fondova može potaknuti i ubrzati razvoj pojedinih lokalnih sredina“, istaknuo je ovom prigodom Dragan Jelić, državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić.

Naglasio je kako je strateško opredjeljenje i odlučnost Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kao i cijele Vlade RH u ispunjavanju zacrtanog cilja, a to je povećanje stope zaposlenosti i osiguranje kvalitetnih radnih mjesta, ali i punu iskoristivost bespovratnih sredstava Europske unije kroz EU fondove.

Cilj projekta je osigurati nastavak financiranja aktivnosti zapošljavanja oko 6 000 teže zapošljivih žena koje će raditi na poslovima potpore, brige i podrške za oko 36 000 krajnjih korisnika. Ovim projektom se, također, omogućuje zaposlenim ženama uključivanje na tržište rada te, po završetku projekta, obrazovanje i osposobljavanje.

Slijedom iznimnog interesa prijavitelja i zaprimanja velikog broja projektnih prijedloga, prvotna alokacija ovoga Poziva od 300 milijuna kuna povećana je na 500 milijuna kuna, a zatim za dodatnih 50 milijuna kuna, čime ukupna financijska alokacija Poziva sada iznosi 550 milijuna kuna. Do sada je doneseno pet Odluka o financiranju za ukupno 188 projektnih prijedloga ukupne vrijednosti 344.250.182,14 kuna.Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X